Arabia Saudită intenționează să extragă în iulie o cantitate record de petrol, de până la 11 milioane de barili pe zi

Arabia Saudită intenționează să extragă în iulie o cantitate record de petrol, de până la 11 milioane de barili pe zi
scris 27 iun 2018

Arabia Saudită intenționează să extragă în iulie o cantitate record de petrol, de până la 11 milioane de barili pe zi, cea mai ridicată din istoria sa, față de 10,8 milioane de barili pe zi în iunie, a declarat o sursă apropiată situației, citată de Reuters.

Sâmbătă, OPEC a convenit cu Rusia și alți producători de petrol să crească  producția, începând din iulie, cu circa 1 milioan de barili pe zi, iar Arabia Saudită s-a angajat să mărească livrările cu o cantitate ”măsurabilă”, fără să ofere date exacte, scrie News.ro.

Nu este clar dacă majoritatea producției va fi exportată sau va fi stocată. O a doua sursă a spus că producția suplimentară de petrol va merge pe piață.

E.ON a vândut companiei finlandeze Fortum participația deținută la Uniper, divizia desprinsă din grup și care include centralele pe cărbune și gaze. Tranzacție de 3,8 miliarde euro CITEȘTE ȘI E.ON a vândut companiei finlandeze Fortum participația deținută la Uniper, divizia desprinsă din grup și care include centralele pe cărbune și gaze. Tranzacție de 3,8 miliarde euro

Decizia Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, este un indiciu clar că regatul este hotărât să reducă prețurile petrolului, după ce consumatori majori, cum sunt Statele Unite, China și India, și-au exprimat îngrijorarea că prețurile cresc prea mult și prea rapid.

Cotația petrolului Brent a crescut marți cu 1,3 dolari, la 76,03 dolari pe baril, iar țițeiul ușor american cu 2,08 dolari, la 70,16 dolari, depășind nivelul de 70 de dolari pe baril pentru prima oară în ultimele două luni.

Statele Unite au cerut țărilor ca din noiembrie să nu mai importe petrol din Iran, care este al treilea mare producător din cadrul OPEC, și nu vor acorda derogări de la sancțiuni, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita