Trump promite că SUA nu vor folosi energia să exercite presiuni împotriva Europei Centrale și de Est

Trump promite că SUA nu vor folosi energia să exercite presiuni împotriva Europei Centrale și de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Donald Trump a promis joi, la Varșovia, că Statele Unite nu vor folosi niciodată energia pentru a exercita presiuni și a constrânge țări din Europa Centrală și de Est și a promis totodată că nu va permite nici altor țări să le supună unor astfel de constrângeri, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Președintele american a făcut această promisiune joi, la Varșovia, în prima sa conferință de presă în străinătate, alături de omologul său polonez Andrzej Duda, referindu-se la Inițiativa Celor Trei Mări - o alianță între state central și est-europene de la malul mărilor Adiatică, Baltică și Neagră.

Acest grup vizează să-și reducă dependența față de livrările ruse de petrol și gaze naturale, scrie News.ro.

Trump s-a declarat mândru de faptul că regiunea primește livrări americane de energie.

Nou director la Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Nou director la Hidroelectrica

Polonia a primit luna trecută primul transport de gaze naturale lichefiate din Statele Unite.

Trump a subliniat semnificația specială pe care o are acestă regiune pentru el, în contextul în care soția sa, Melania, s-a născut în Slovenia, o țară care face parte din acest grup.

Andrzej Duda și-a exprimat anterior speranța ca țara sa, membră a Uniunii Europene (UE), să semneze ”în curând” un contract pe termen lung cu Statele Unite în vederea livrării de gaze naturale lichefiate care să o ajute să-și reducă dependența de importurile din Rusia.

Președintele polonez a făcut aceste declarații alături de Trump, care a anunțat că America este pregătită să semneze un acord ”în 15 minute” cu scopul de a ajuta regiunea să-și diversifice sursele de energie.

Rusia și-a folosit în trecut exporturile de petrol și gaze naturale ca pe un mijloc de presiune în regiune.

Polonia a primit prima livrare de gaze naturale lichefiate americane luna trecută și vrea să continue și să furnizeze și altor țări din regiune.

Duda a anunțat că vrea să semneze un acord pe termen lung cu americanii, însă nu a precizat o dată în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
energie