ULTIMA ORĂ Americanii de la Enphase Energy renunță la activitățile de producție din România

ULTIMA ORĂ Americanii de la Enphase Energy renunță la activitățile de producție din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 dec 2023

Compania americană Enphase Energy, furnizor mondial de sisteme solare bazate pe microinvertoare și baterii, își reduce forța de muncă cu aproximativ 10% și renunță la activitățile de producție din România, parte a unui plan de restructurare lansat în replică la condițiile dificile de piață, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Enphase Energy produce microinvertoare la Timișoara, în parteneriat cu Flex, companie cu care a colaborat în ultimii peste 15 ani.

Anul trecut, Enphase Energy a anunțat prelungirea parteneriatului și lansarea producției de microinvertoare pentru piața europeană la fabrica Flex din România, citând cererea puternică de instalații solare rezidențiale, în urma scumpirii energiei electrice.

ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde se deblochează CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde se deblochează

Primele livrări de microinvertoare produse la Timișoara au fost anunțate în primăvară.

Într-un mesaj transmis însă acum angajaților, directorul general al Enphase Energy, Badri Kothandaraman, denunță “turbulențe” pe piața mondială a energiei solare, cauzate de ratele mari ale dobânzilor, care au redus cererea.

“În ultimele 12 luni, piața solară a cunoscut o mulțime de turbulențe la nivel mondial. În Statele Unite, ratele mari ale dobânzilor au cauzat o scădere semnificativă a cererii consumatorilor (…). Am observat o creștere extraordinară în Europa până la jumătatea anului 2023, când cererea a încetinit, iar ratele dobânzilor au condus la niveluri ridicate ale stocurilor”, potrivit acestuia.

DOCUMENT Se cere scutirea de austeritate a Complexului Energetic Valea Jiului: sute de angajări, plus prime, sporuri, indemnizații și tichete-cadou CITEȘTE ȘI DOCUMENT Se cere scutirea de austeritate a Complexului Energetic Valea Jiului: sute de angajări, plus prime, sporuri, indemnizații și tichete-cadou

Acum va fi declanșată restructurarea activităților companiei, mutare prin care vrea să reducă cheltuielile și să “alinieze mai bine forța de muncă la condițiile de piață actuale”.

Ca parte a planului, compania își va reduce forța de muncă globală cu aproximativ 10%, concedierile urmând să afecteze aproximativ 350 de contractori și angajați.

De asemenea, Enphase Energy va renunța la activitățile de producție din Timișoara și Wisconsin, Statele Unite, și se va concentra pe producția de microinvertoare la fabricile din Carolina de Sud și Texas.

EXCLUSIV FOTO Concurență pentru preluarea CET Galați: o firmă din Bulgaria a unui basarabean, ce vinde și lemn din Rusia. S-a interesat și de centralele de la Arad și Mintia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Concurență pentru preluarea CET Galați: o firmă din Bulgaria a unui basarabean, ce vinde și lemn din Rusia. S-a interesat și de centralele de la Arad și Mintia

“În plus, vom continua să înghețăm angajările și călătoriile în 2024 și vom reduce cheltuielile discreționare pe mai multe alte fronturi”, se arată în mesajul CEO-ului.

Enphase Energy estimează că va suporta cheltuieli cu restructurarea și deprecierea activelor de 16 până la 18 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
enphase energy timisoara
flex timisoara
microinvertoare enphase timisoara
restructurare
crestere dobanzi
concedieri angajati