ULTIMA ORĂ Furnizorul de servicii petroliere Petro Welt Technologies, una din cele mai mari companii, renunță la afacerea din România, la câteva luni de la lansarea oficială. Compania dă vina pe restricțiile din pandemie

ULTIMA ORĂ Furnizorul de servicii petroliere Petro Welt Technologies, una din cele mai mari companii, renunță la afacerea din România, la câteva luni de la lansarea oficială. Compania dă vina pe restricțiile din pandemie

Lansarea oficiala PeWeTe Evo Europe. Sursa: PeWeTe

scris 22 oct 2021

Furnizorul de servicii și echipamente pentru industria petrolieră Petro Welt Technologies (PeWeTe), intrat pe piața locală în 2018, a decis să renunțe la subsidiara din România, indicată recent drept nou hub regional pentru companie, din cauza “întârzierilor și obstacolelor provocate de restricțiile Covid”.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Înființată în 2018, subsidiara din România, PeWeTe Evo Europe SRL, și-a început activitatea în primul trimestru din 2020, după obținerea autorizațiilor relevante. Lansarea oficială a fost însă amânată pe fondul pandemiei și a avut loc abia în această vară, compania fiind prezentată atunci ca fiind noua bază de operațiuni a PeWeTe din România și Europa Centrală și de Est, indică date analizate de Profit.ro.

Compania-mamă a decis însă acum să renunțe la afacerea din România, citând întârzieri cauzate de restricțiile impuse în pandemie.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

“Din cauza întârzierilor neprevăzute și a obstacolelor cauzate de restricțiile Covid-19, compania a decis să își oprească planurile de extindere a activității în România și să se concentreze în schimb pe oportunitățile de afaceri de pe alte piețe. Majoritatea echipamentelor aflate în prezent în România vor fi relocate în Rusia, pentru a răspunde cererii în creștere din partea clienților din această țară”, este argumentul.

La ceremonia de lansare a PeWeTe Evo Europe, în iunie, compania promitea crearea a peste 160 de noi locuri de muncă pe termen mediu.

”România va fi un hub de servicii pentru regiune. Intenția noastră este să avem în România o afacere pe termen lung și ne dorim să furnizăm, în timp, toată paleta de servicii pe care grupul PeWeTe o are în portofoliu. Am ales România întrucât este, în primul rând, parte a Uniunii Europene. Avem o tradiție imensă și îndelungată în industria de petrol și gaze. România are unii din cei mai buni specialiști din acest domeniu. Beneficiem de prezența locală a companiilor internaționale, fără suportul cărora nu pot fi îndeplinite serviciile de foraj, intervenții la sondă (workover) și reparații la nivelul la care beneficiarii îl cer astăzi. Pentru a pregăti aceste echipamente și infrastructura necesară, PeWeTe a efectuat investiții importante în România și dorește în continuare să lucreze foarte mult cu partenerii locali și internaționali, în cele mai bune relații și cu orientare către un maximum de performanță”, a declarat, la acel moment, George Căpățînă, directorul general al PeWeTe Evo Europe, citat de News.ro.

Cu sediul la Viena, Petro Welt Technologies este una dintre cele mai importante companii independente de servicii petroliere din Rusia și regiunea CIS, având operațiuni și în Austria și Oman.

Compania este listată pe bursa din Frankfurt.

PeWeTe Evo Europe, cu sediul în Negoiești, județul Prahova, a raportat afaceri de 2,71 milioane de lei și o pierdere de 7,62 milioane de lei în 2020, cu 25 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
petro welt technologies
pewete
pewete evo europe
retragere
inchidere subsidiara
servicii petroliere
covid 19
pandemie
restrictii covid