OMV vinde centrala de producere a energiei electrice pe gaze din Turcia către o companie autohtonă

OMV vinde centrala de producere a energiei electrice pe gaze din Turcia către o companie autohtonă
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 30 mai 2018

OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a ajuns la un acord privind vânzarea centralei electrice pe gaze din Turcia, Samsun Elektrik Üretim A.Ș., către Yapisan Elektrik Üretim A.Ș., o filială a companiei turcești Bilgin Enerji, cu sediul în Ankara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Samsun Elektrik Üretim A.Ș. operează o centrală pe gaze cu o capacitate de 890 MW în Terme, provincia Samsun. Centrala a devenit funcțională începând cu anul 2013.

Finalizarea tranzacției va avea loc cel târziu în ultimul trimestru al acestui an. Tranzacția este supusă aprobării Consiliul Concurenței din Turcia și a altor autorități de reglementare locale.

"Vânzarea centralei pe gaze din Samsun corespunde strategiei OMV 2025 de optimizare a portofoliului. Aceasta este ultimul pas al obiectivului strategic de reducere a expunerii pe segmentul de energiei electrică, neintegrat”, a declarat Manfred Leitner, Membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil pentru sectorul Downstream.

"Prin achiziționarea uneia dintre cele mai eficiente și flexibile centrale pe gaze din Turcia, ne vom putea echilibra portofoliul de energie regenrabilă. În plus, ne vom majora substanțial cota pe piața de electricitate din Turcia, capacitatea total instalată urmând a ridica la 1.760 MW”, a afirmat directorul executiv al Bilgin Enerji, Tolga Bilgin.

OMV va rămâne în Turcia, însă nu ca producător, ci doar ca furnizor și trader trader de energie electrică.

În urmă cu un an, OMV a anunțat vânzarea diviziei sale downstream din Turcia, OMV Petrol Ofisi, către VIP Turkey Enerji AS, o subsidiară a Dutch Vitol Investment Partnership Ltd, în schimbul a 1,37 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
centrală
gaze
electricitate