ULTIMA ORĂ Plafonarea prețului la curent pentru populație de la 1 aprilie

ULTIMA ORĂ Plafonarea prețului la curent pentru populație de la 1 aprilie
scris 24 feb 2022

Guvernul a decis măsurile de ținere sub control a prețurilor la energie electrică și gaze naturale care vor fi aplicate de la 1 aprilie, după ce expiră actuala schemă de plafonare a prețurilor și compensare a facturilor, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

"Noile măsuri vor fi aplicate timp de un an de zile, vor garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri au nevoie", a spus premierul.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Astfel, la electricitate, pentru clienții casnici, se va introduce tarif social de 0,68 lei/kWh cu TVA inclusă, pentru gospodăriile cu un consum lunar până în 100 kWh.

"Sunt peste 4 milioane de gospodării care se încadrează la acest tip de consum", a precizat Ciucă.

Șeful DNA: Persoane cu funcții importante în stat profită de pandemie și încearcă să se îmbogățească pe seama suferinței cetățenilor! CITEȘTE ȘI Șeful DNA: Persoane cu funcții importante în stat profită de pandemie și încearcă să se îmbogățească pe seama suferinței cetățenilor!

Alte 4 milioane de gospodării care au un consum lunar între 100 și 300 kWh vor avea un tarif de 0,8 lei/kWh cu TVA inclusă.

Impactul acestui pachet de sprijin este estimat la 3,62 miliarde lei, a adăugat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare preturi energie gaze
compensare facturi energie gaze
decontare plafonare compensare furnizori energie gaze