Un grup de state membre UE solicită "un interval de prețuri" pentru gazele naturale

Un grup de state membre UE solicită "un interval de prețuri" pentru gazele naturale
scris 7 oct 2022

Un grup de state membre UE, inclusiv Polonia, Italia și Grecia, a elaborat o propunere adresată Uniunii Europene privind introducerea "unui interval dinamic de prețuri" pentru gaze, într-o încercare de a reduce prețul ridicat al energiei și inflația, transmite Reuters.

"Intervalul se va aplica tuturor tranzacțiilor angro, nu va fi limitat la importul din jurisdicții specifice și nu va fi limitat la folosirea specifică a gazelor naturale", se arată în propunerea consultată de Reuters.

Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat CITEȘTE ȘI Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat

Liderii statelor membre UE vor discuta o potențială plafonare a prețului la gazele naturale, la reuniunea de la Praga, scrie Agerpres

Luna trecută, comisarul european pentru energie, Kadri Simson, anunța că executivul comunitar va căuta să negocieze "un interval de prețuri" cu furnizorii de încredere de gaze naturale.

"Vom stabili asta și vom încerca să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix, care să ne permită să reducem costurile pentru consumatorii noștri", a declarat oficialul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret