Undă verde: Complexul Energetic Oltenia și Tinmar înființează o companie pentru proiecte comune de producție de energie

Undă verde: Complexul Energetic Oltenia și Tinmar înființează o companie pentru proiecte comune de producție de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia și Tinmar Energy creează împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat (Combined Cycle Gas Turbine - CCGT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 25 noiembrie, acționarii Complexului Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România, controlat de Ministerul Energiei cu peste 77% din capital, au decis într-o AGA extraordinară reluarea negocierilor cu compania Tinmar a omului de afaceri Augustin Oancea pentru înființarea de societăți joint-venture în vederea construirii a 4 parcuri fotovoltaice și a unei centrale pe gaze. Compania de stat a adăugat că vor fi rediscutate condițiile de asociere, după ce Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a respins prima variantă a acestora.

Autoritățile britanice au aprobat pentru prima dată în ultimii 30 de ani deschiderea unei noi mine de cărbune CITEȘTE ȘI Autoritățile britanice au aprobat pentru prima dată în ultimii 30 de ani deschiderea unei noi mine de cărbune

″Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) CE Oltenia a decis reluarea dialogului cu Tinmar Energy în vederea constituirii de societăți mixte pe acțiuni pentru implementarea proiectelor privind capacități noi mai puțin poluante, prevăzute în Planul de Restructurare și Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană″, a transmis Complexul Energetic Oltenia.

Potrivit sursei citate, acest lucru este posibil după ce acționarii CE Oltenia au respins atât anularea procedurii de selecție pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA “ofertant selectat”, cât și reluarea procedurii de selecție într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăți mixte pe acțiuni pentru implementarea proiectelor.

Pe 12 octombrie 2022, acționarii CE Oltenia adoptaseră o hotărâre prin care au respins documentele tranzacției negociate cu Tinmar Energy, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere al CEO. Cu o lună înainte, Autoritate Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) fusese în control inopinat la Tinmar, după apariția unor informații potrivit cărora firma voia să renunțe la o parte din clienții din portofoliu ce beneficiau de prețuri plafonate.

Twitter ar putea scumpi abonamentul Blue CITEȘTE ȘI Twitter ar putea scumpi abonamentul Blue

″Prin această decizie a AGEA, demersul de asociere cu Tinmar Energy rămâne deschis și poate continua cu noi negocieri pentru rediscutarea unor termeni și condiții. Societățile pe acțiuni rezultate din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o  putere totală instalată de cca. 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni″, se mai arată în comunicatul CE Oltenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia tinmar
tinmar augustin oancea
ce oltenia plan restructurare decarbonare