Vântul a scos din funcțiune aproape 100 de linii de medie tensiune în Dobrogea. Câți consumatori sunt fără curent și când se estimează repornirea reactorului 1 Cernavodă

Vântul a scos din funcțiune aproape 100 de linii de medie tensiune în Dobrogea. Câți consumatori sunt fără curent și când se estimează repornirea reactorului 1 Cernavodă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Vântul puternic a scos din funcțiune aproape 100 de linii de medie tensiune în Dobrogea și 95 de localități din regiune erau în continuare fără curent electric duminică dimineață, a anunțat operatorul de distribuție Rețele Electrice Dobrogea, fostul E-Distribuție Dobrogea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

″Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică și au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienți din zonele afectate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h″, se arată într-un comunicat al companiei.

Zvonuri pe holurile OpenAI, după demiterea CEO-ului: Discută o posibilă revenire, dar și lansarea unei noi companii. Mulți angajați furioși ar pleca cu el CITEȘTE ȘI Zvonuri pe holurile OpenAI, după demiterea CEO-ului: Discută o posibilă revenire, dar și lansarea unei noi companii. Mulți angajați furioși ar pleca cu el

Potrivit sursei citate, la ora 8, alimentarea era întreruptă în 95 localități, pentru circa 60.000 de clienți, în special în județele Constanța și Tulcea.

″Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcțiune 99 de linii de medie tensiune″, a precizat operatorul.

FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei CITEȘTE ȘI FOTO Strat de zăpadă de peste 10 centimetri în Buzău. Mașină înzăpezită în Vrancea. Blocaje pe DN 10. Trafic blocat pe drumuri naționale, zone din Constanța inundate. Reactorul 1 de la Cernavodă, decuplat din cauza vijeliei

Rețele Electrice Dobrogea mai menționează că, pentru a remedia avariile cât mai curând posibil, în această dimineață au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenție, inclusiv grupuri electrogene mobile.

″Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați″, a conchis compania.

Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision CITEȘTE ȘI Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision

Ministerul Energiei a anunțat sâmbătă seară că perturbațiile din sistemul energetic național cauzate de condițiile meteo au dus la deconectarea automată a unuia dintre reactoarele centralei nucleare Cernavodă, precum și la oprirea producției unor turbine eoliene cu putere instalată totală de 1.000 MW.

Datele Asociației Europene a Operatorilor de Sisteme de Transport al Electricității (European Network of Transmission System Operators for Electricity - ENTSO-E) arată că puterea disponibilă a parcului eolian Cogealac este în prezent zero (puterea instalată este de 252 MW), iar cea a centralei eoliene Fântânele a fost redusă de la 348 la 175 MW.

La ora redactării acestei știri, Unitatea 1 de la Cernavodă era în continuare scoasă din funcțiune. Potrivit datelor Transelectrica, se estimează că aceasta va fi reconectată la sistemul energetic național la ora 11.

viewscnt
Afla mai multe despre
avarii sistemul energetic național
întrerupere curent electric
oprire reactor 1 cernavodă
avarii eoliene