Vast Resources anunță o producție-record la mina din județul Suceava, cu 900 de tone de minereu vândute în iulie

Vast Resources anunță o producție-record la mina din județul Suceava, cu 900 de tone de minereu vândute în iulie
scris 18 iul 2016

Mina de minereuri metalice din localitatea Mănăilă, județul Suceava, controlată de compania britanică Vast Resources, a vândut 900 de tone de minereu concentrat în luna iulie, dublu față de media celorlalte luni, după investiții importante efectuate în ultimul an, a anunțat luni proprietarul minei.

Compania britanică Vast Resources a anunțat anul trecut preluarea minei din județul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, în special cupru și zinc, scrie News.ro.

Firma și a anunțat, la începutul acestui an, investiții de aproape 7 milioane de dolari în cele două mine pe care le controlează în România, Băița Plai, județul Bihor, cumpărată în 2014, și Mănăilă.

Compania britanică a angajat recent o echipă de experți tehnici din Africa, care alături de echipa tehnică din România au reușit să găsească soluții pentru creșterea calității concentratului minier.

”Cele două echipe de specialiști au găsit o modalitate prin care să extragă zinc din concentratul de cupru, reușind, astfel, să fabrice un produs secundar”, se arată în comunicat.

ANALIZĂ Criza din Turcia poate afecta exporturile României, dar ar putea redirecționa investitorii către București CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Criza din Turcia poate afecta exporturile României, dar ar putea redirecționa investitorii către București

Programul de investiții va duce la creșterea capacității de producție, ceea ce atrage după sine și creșterea numărului de angajați și va crea o afacere sustenabilă pe termen lung pentru ceea ce a fost cândva o zonă mono-industrială, care a suferit de închideri de mine în trecut.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În mai 2013, Vast Resources și-a extins activitatea în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources