Vast Resources va începe vânzarea de concentrat de cupru produs la Băița Plai în august. Britanicii au atras și o nouă finanțare

Vast Resources va începe vânzarea de concentrat de cupru produs la Băița Plai în august. Britanicii au atras și o nouă finanțare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 iun 2020

Compania britanică Vast Resources, cu o serie de proiecte miniere în România, anticipează că va începe vânzarea de concentrat de cupru produs la Băița Plai la finele lunii august.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Vast Resources a primit aprobarea finală de la ANRM în vederea redeschiderii minei polimetalice de la Băița Plai în octombrie 2018. Mina a fost închisă în 2013.

Compania a anunțat acum și atragerea unui noi finanțări, în valoare de 1,49 milioane de lire sterline (1,64 milioane euro), o parte din aceste fonduri urmând să acopere cheltuielile în prima lună de producție la Băița Plai, până la momentul primei vânzări de concentrat de cupru, din luna august.

Orban: Vom aloca un miliard de euro din fonduri europene pentru distribuția de gaz în localitățile României CITEȘTE ȘI Orban: Vom aloca un miliard de euro din fonduri europene pentru distribuția de gaz în localitățile României

Producția va începe în iulie, în linie cu estimările recente ale companiei.

Mina de la Băița este operată de Vast Resources prin intermediul subsidiarei African Consolidated Resources. Compania britanică deține 80% din proiectul minier.

În mai, compania a atras o finanțare de 901.417 de lire sterline (circa 1 milion de euro), fondurile fiind destinate accelerării deschiderii minei polimetalice de la Băița Plai.

La finele anului trecut, compania a finalizat punerea în funcțiune la rece a minei polimetalice Băița Plai și a dat startul activității de testare.

Compania britanică operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila. Noua carieră de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic extins, cu o unitate de procesare comună, ce va înlocui actuala unitate din Iacobeni.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur. Compania are în vedere noi lucrări de forare pentru a confirma și evalua depozitele, care ar putea fi transformate într-o nouă sursă de minereuri pentru viitorul complex metalurgic.

În 2018, compania a preluat o participație indirectă de 29,41% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului (perimetrul Blueberry), situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană, în așa-numitul “patrulater aurifer” din Munții Apuseni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
baita plai
vanzare cupru
productie baita plai
mina romania
mine romania
finantare baita plai