Britanicii de la Vast Resources încep testele de producție la Băița Plai

Britanicii de la Vast Resources încep testele de producție la Băița Plai
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 dec 2019

Compania britanică Vast Resources a finalizat punerea în funcțiune la rece a minei polimetalice Băița Plai și se pregătește de lansarea producției de testare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vast Resources a primit aprobarea finală de la ANRM în vederea redeschiderii minei Băița Plai în octombrie anul trecut. Mina a fost închisă în 2013.

Între timp, compania a modernizat sau a înlocuit infrastructura necesară pentru punerea în funcțiune la rece a minei, iar în prezent se pregătește să înceapă testele de producție.

Cine controlează minele de \ CITEȘTE ȘI Cine controlează minele de "materiale rare pentru baterii" pe baza redeschiderii cărora ministrul Bădălău promite o fabrică de 50 milioane euro

Capacitatea actuală de testare la rece se ridică la 7.000 tone/lună, producția urmând să fie majorată gradual până la 14.000 tone/lună din ianuarie, după aducerea de noi echipamente din China.

Mina de la Băița este operată de Vast Resources prin intermediul subsidiarei African Consolidated Resources.

Compania britanică operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila. Noua carieră de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic extins, cu o unitate de procesare comună, ce va înlocui actuala unitate din Iacobeni.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur. Compania are în vedere noi lucrări de forare pentru a confirma și evalua depozitele, care ar putea fi transformate într-o nouă sursă de minereuri pentru viitorul complex metalurgic.

În august anul trecut, compania a preluat o participație indirectă de 29,41% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului (perimetrul Blueberry), situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană, în așa-numitul “patrulater aurifer” din Munții Apuseni.

Perimetrul are o suprafață de 7,285 kilometri pătrați, fiind adiacent fostei mine aurifere Baia de Arieș, închisă în 2004. Potrivit Vast Resources, testele istorice în zonă au indicat prezența aurului în concentrații de până la 22,4 g/tona de minereu.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
mina polimetalica baita plai
mina baita
productie
teste la rece
productie comerciala