VIDEO Cel mai mare producător de turbine eoliene din lume a intrat în România

VIDEO Cel mai mare producător de turbine eoliene din lume a intrat în România

Sursă foto: Goldwind Science & Technology Co. Ltd.

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 iul 2023

Gigantul chinez Goldwind Science & Technology Co. Ltd., cel mai mare producător de turbine eoliene din lume, în concurență acerbă de mai mulți ani cu rivalii danezi de la Vestas, a intrat pe piața din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei de la Goldwind au furnizat anul trecut, la nivel global, turbine eoliene cu putere instalată totală de 12,7 GW, din care aproape 90% pentru piața internă a Chinei, potrivit Bloomberg. Pe locul 2 în clasamentul mondial, la mică distanță, s-a situat Vestas, cu vânzări de 12,3 GW.

Erdogan condiționează intrarea Suediei în NATO de redeschiderea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE CITEȘTE ȘI Erdogan condiționează intrarea Suediei în NATO de redeschiderea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE

Goldwind Science & Technology Co. Ltd a terminat 2022 cu venituri totale de peste 6,8 miliarde dolari, profit de circa 361 milioane dolari și peste 11.000 de angajați în întreaga lume. Compania a fost înființată în 1998 și este listată la bursele din Shenzhen și Hong Kong.

Goldwind și unul dintre principalii săi acționari, China Three Gorges (CTG), au anunțat la finalul lunii trecute că au instalat cea mai mare turbină eoliană din lume, cu putere de 16 MW, în cadrul parcului offshore Zhangpu Liuao.

viewscnt
Afla mai multe despre
producator turbine eoliene romania
china energie eoliana
parcuri eoliene offshore