VIDEO Incendiu la terminalul Novatek de GNL de la Marea Baltică, în urma unui atac cu drone

VIDEO Incendiu la terminalul Novatek de GNL de la Marea Baltică, în urma unui atac cu drone
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 ian 2024

Două drone ucrainene au incendiat terminalul de gaz lichefiat din portul Ust-Luga de la Marea Baltică, operat de cel mai mare producător de GNL rus, Novatek, care a anunțat suspendarea activității acestuia, informează presa rusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit publicației ruse Fontanka din Sankt Petersburg, două drone au fost văzute la apropierea de Sankt Petersburg în jurul orei 1:00, dar „ajunse la intrarea în oraș și-au schimbat brusc cursul și s-au îndreptat către cartierul Kingisepp”.

Guvernatorul regiunii Leningrad, Alexander Drozdenko, a declarat, potrivit Kommersant, că cel mai mare incendiu este cel al unui depozit de 100 de metri cubi.

Românii ar putea începe să suporte costurile transportului de la țărm al gazelor din Neptun Deep încă din toamnă, cu cel puțin 2 ani înainte de demararea producției CITEȘTE ȘI Românii ar putea începe să suporte costurile transportului de la țărm al gazelor din Neptun Deep încă din toamnă, cu cel puțin 2 ani înainte de demararea producției

Guvernatorul rus a precizat că nivelul incendiului a fost coborât la 2 și că nu au existat victime, iar personalul a fost evacuat. Anterior, corespondentul TASS a raportat că stingerea incendiului este complicată de condițiile meteorologice, în Sankt Petersburg și regiunea Leningrad fiind vreme cețoasă și o temperatură de -23 de grade Celsius.

În apropierea focului se aflau trei mari nave internaționale, dar nu sunt informații ca acestea să fi avut de suferit, a mai indicat Fontanka.

Ministerul Apărării a raportat duminică distrugerea mai multor drone în regiunile Smolensk, Orel și Tula, însă nu a precizat nimic despre atacul asupra regiunii Leningrad.

Pe 18 ianuarie, regiunea Leningrad a fost atacată pentru prima dată de o dronă. Sistemele de apărare aeriană au interceptat dispozitivul, epava acestuia fiind găsită în terminalul petrolier din Sankt Petersburg.

Terminalul Ust-Luga este situat la circa 170 kilometri vest de Sankt Petersburg și 35 de kilometri de frontiera cu Estonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
rusia
gaze
terminal