VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje

VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România, pe platforma rafinăriei Petrobrazi, în urma unor investiții de 23 de milioane de euro. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, rezervorul poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant. Sistemul de izolare include și cel mai mare dom de aluminiu din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Rezervorul a fost proiectat și construit conform celor mai recente standarde în domeniu, pentru o siguranță sporită în utilizare.

Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, cu operațiuni în România, pregătește primul parc eolian offshore plutitor al Franței. Și populația poate investi CITEȘTE ȘI Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, cu operațiuni în România, pregătește primul parc eolian offshore plutitor al Franței. Și populația poate investi

Rezervorul are pereți dubli și fund dublu, capac tip dom din aluminiu și capac plutitor interior pentru reținerea emisiilor de vapori.

Construcția acestuia a durat circa doi ani, iar investițiile în proiect au depășit 23 de milioane de euro.

Rezervorul, mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, are o capacitate totală de 60.000 de metri cubi și poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant.

ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet

La rândul său, domul de aluminiu, cea mai mare structură de acest tip din România, este o construcție cu o greutate de 53 de tone și o înălțime de 15 metri, mai spune compania.

Ridicarea domului pe poziție s-a făcut utilizând, în premieră în România, un sistem pneumatic format din 28 dispozitive de ridicare, acționate centralizat.

VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje

Construcția rezervorului a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, iar testarea acestuia a avut loc la începutul acestui an.

Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023.

Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină CITEȘTE ȘI Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
rafinăria petrobrazi