VIDEO Scandal la CGMB pe scumpirea gigacaloriei: PSD a cerut retragerea proiectului, USR a anunțat că îl votează

VIDEO Scandal la CGMB pe scumpirea gigacaloriei: PSD a cerut retragerea proiectului, USR a anunțat că îl votează
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Grupul consilierilor PSD în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a solicitat primarului general, Nicușor Dan, retragerea de pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de miercuri a proiectului privind creșterea prețului gigacaloriei, în vreme ce USR a anunțat că îl votează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Proiectul a fost aprobat.

VEZI AICI CU CÂT VA CREȘTE PREȚUL LA CĂLDURĂ ȘI APĂ CALDĂ

"Am o singură rugăminte care vine din partea grupului PSD, și anume aceea de a retrage de pe ordinea de zi suplimentară proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului legal de facturare a energiei termice furnizate populației, practicat de compania Termoenergetica București, din mai multe considerente.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur

În primul rând, considerăm că bucureștenii astăzi nu sunt pregătiți să facă față sumei cu care vine inițiatorul acestui proiect, Nicușor Dan (...). Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei atrage atenția atât celor de la Termoenergetica, cât și Consiliului General că valorile pe pierderile tehnologice nu au fost evidențiate, lucru care nu asigură o destul de mare transparență și credem că influențează în mod negativ prețul pe care tânărul de 51 de ani, încă primar, îl propune Consiliului General spre aprobare", a declarat consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, grupul consilierilor municipali ai PSD crede că există alte soluții ce pot fi luate în discuție, astfel încât prețul gigacaloriei să nu se majoreze, scrie Agerpres.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

Mai mult decât atât, el a atras atenția că, până în prezent, Termoenergetica nu a depus bilanțul energetic pe 2021.

În opinia sa, Nicușor Dan și cei care vor da "un vot al rușinii", care îi va afecta pe toți cetățenii Bucureștiului, nu au luat în calcul categoriile vulnerabile din Capitală.

"Grupul de consilieri generali ai USR va vota pentru acest proiect. Această decizie a fost luată după multiple discuții atât politice, cât și administrative și am ajuns la o înțelegere, în sensul în care populația nu trebuie să plătească în întregime această creștere. Este în mod clar și evident o creștere a utilităților, a ceea ce înseamnă în mod special prețul de gaze, care ne afectează pe toți, atât în privat, cât și la stat, însă ceea ce este normal este ca și Primăria să contribuie, de aceea și subvenția va fi crescută", a anunțat consilierul municipal al USR Cosmin Victor Smighelschi.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

El a subliniat că această decizie a venit cu "un pachet de reforme agreat împreună cu partenerii din coaliție și cu primarul general" și a semnalat că printre acestea se numără modificarea strategiei de termie, în vederea diversificării surselor de producție.

"Mai mult decât atât, dorim să găsim o soluție și pentru acei consumatori pe care noi îi considerăm captivi, ceea ce nu este normal, sunt cazuri izolate (...) în București, la capătul rețelelor sau foarte departe de CET-uri, unde, efectiv, pe termen scurt, nu putem găsi soluții, cu toate reparațiile efectuate, și vor avea loc investițiile în reparația de țevi", a explicat Smighelschi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gigacalorie
psd
usr