VIDEO Termocentrala Mintia, închisă. Lider de sindicat: Este un asasinat energetic. Județul Hunedoara se va îmbogăți cu 1.500 de șomeri

VIDEO Termocentrala Mintia, închisă. Lider de sindicat: Este un asasinat energetic. Județul Hunedoara se va îmbogăți cu 1.500 de șomeri
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2021

Termocentrala Mintia a fost închisă, oficial, în noaptea de luni spre marți, când energeticienii au ieșit din ultimul șut. Mai mulți angajați s-au adunat în curtea termocentralei pentru a protesta. Printre ei a fost prezent și liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iștoc, care a declarat că închiderea acestui obiectiv este un asasinat energetic, girat de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Mai mulți foști angajați ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea acesteia, noaptea trecută, și au aprins candele pentru a marca închiderea definitivă a acesteia, scrie News.ro.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275  megawati putere instalata, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimiși acasă 700 de angajați. Județul Hunedoara se va îmbogăți astăzi cu 1500 de șomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajați disponibilizați de la Termocentrala Mintia mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizați în Valea Jiului.  Aceste concedieri au fost făcute și girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajați înapoi care să mimeze conservarea instalațiilor.  Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiunei nstalatiile turbinelor, cazanelor. (...) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuși pornirea instalațiilor. Vom singurul municipiu reședință de județ care va avea școlile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului ”Solidaritatea” din județul Hunedoara.

Încă de la începutul lunii martie, de când ultimul tren cu cărbune a ajuns la Mintia, a urmat o perioadă în care nimeni nu știa exact viitorul acestei termocentrale. Lucrurile s-au clarificat în această vară când a urmat concedierea colectivă a tuturor angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrala mintia
hunedoara