Viscolul provoacă probleme de alimentare cu energie în sudul țării. Distribuție Oltenia are 140 de echipe pe teren

Viscolul provoacă probleme de alimentare cu energie în sudul țării. Distribuție Oltenia are 140 de echipe pe teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2020

La nivelul județelor Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, 140 de echipe operative ale Distribuție Oltenia, operatorul concesionar al rețelei de distribuție de electricitate din regiune, și ale prestatorilor externi ai acestuia, se află în teren în vederea remedierii tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică generate de ninsorile abundente, cu depuneri mari de zăpadă și însoțite de viscol, transmite compania controlată de grupul ceh CEZ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi 24.03.2020, ora 14:00 se mențin sub incidența codului portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol, județele Dolj, Mehedinți, iar județele Argeș, Gorj, Olt, Teleorman și Vâlcea se află sub incidența codului galben, până la ora 20:00. Încă de la începutul atenționării meteo, operatorul de distribuție a monitorizat starea rețelelor electrice afectate direct de evoluția nefavorabilă a vremii și a intervenit prompt în teren", se arată într-un comunicat al Distribuție Oltenia.

OFICIAL Prima amânare a Jocurilor Olimpice pe timp de pace CITEȘTE ȘI OFICIAL Prima amânare a Jocurilor Olimpice pe timp de pace

Potrivit sursei citate, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, astăzi, 24 martie, la ora 14:00, la nivelul județelor din aria operațională Distribuție Oltenia, erau înregistrate următoarele deficiențe în alimentarea cu energie electrică:

 Județul Argeș – 110 de deranjamente individuale și localitatea Căldăraru;
 Județul Gorj –  27 de deranjamante individuale și localitatea Licurici;
 Județul Teleorman – 150 de deranjamente individuale și localitățile Dobreni, Ciolănești și Salcia;
 Județul Vâlcea – 65 de deranjamente individuale și localitățile Băbeni și Laloșu;
 Județul Dolj – 75 de deranjamente individuale și localitățile Pielești, Cerăt, Giurgița, Leu, Castranova, Zănoaga, Dioști, Radomir, Ciocănești, Dănciulești, Fratoștița, Orodel, Galicea Mare, Craiova, Goicea, Radovan, Lipov, Întorsura, Giubega, Galiciuica, Cârcea, Mischii, Mlecănești, Murgași, Bulzești, Velești, Băilești, Salcia, Valea lui Pătru;
 Județul Olt – 210 de deranjamente individuale și localitățile Mărunței, Izvoare, Vâlcele, Perieți, Schitu, Radomirești, Stoicănești, Văleni, Balș, Barza, I.Jianu, Redea, Vișina, Breastavățu, Studina;
 Județul Mehedinți - 59 de deranjamente individuale și localitățile Cearnagu, Dârvari, Gemeni, Dubova, Almăjel, Vlădaia, Oprișor, Dalbocița, Baia de Aramă.

UPDATE ora 18:

Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, astăzi, 24 martie, la ora 18:00, la nivelul județelor din aria operațională Distribuție Oltenia, erau înregistrate următoarele deficiențe în alimentarea cu energie electrică care afectau parțial localitățile menționate mai jos:

 Județul Argeș – doar 139 de deranjamente individuale, pentru care 17 echipe se află în teren pentru remediere.
 Județul Gorj –  doar 11 de deranjamante individuale, pentru care 8 echipe Distribuție Oltenia depun toate eforturile pentru remediere.
 Județul Teleorman – 108 de deranjamente individuale și localitatea Dobreni afectată parțial. Pentru remedierea tuturor deficiențelor 13 de echipe se află în teren pentru o intervenție cât mai rapidă.
 Județul Vâlcea – 98 de deranjamente individuale, pentru care 11 echipe Distribuție Oltenia se află și la această oră în teren pentru remediere.
 Județul Dolj – 158 de deranjamente individuale și afectate parțial sau total localitățile: Leu, Castranova, Zănoaga, Dioști, Radomir, Ciocănești, Galicea Mare, Craiova, Lipov, Sopot – Raznic, Oghian, Bărboi, Gogoșu, Secu, Comănicea și Busu.Pentru toate aceste deficiențe electrice un număr de 23 de echipe Distribuție Oltenia depun toate eforturile pentru remediere.
 Județul Olt – 198 de deranjamente individuale și următoarele localități afectate parțial: Perieți, Radomirești, Stoicănești, Văleni.Pentru care un număr de 24 de echipe depun toate eforturile pentru remediere.
 Județul Mehedinți - 43 de deranjamente individuale și localitățile:Cearnagu, Oprișor, Noapteșa. Pentru cele 3 localități afectate parțial, 7 echipe Distribuție Oltenia lucrează la remedierea deficiențelor.

 

First Bank își modifică programul de lucru cu publicul. Amânări la plata ratelor la credite pentru companiile puternic afectate CITEȘTE ȘI First Bank își modifică programul de lucru cu publicul. Amânări la plata ratelor la credite pentru companiile puternic afectate

Operatorul precizează că, la nivelul județelor Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, 140 de echipe operative ale Distribuție Oltenia și ale prestatorilor externi se află în teren în vederea remedierii tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică.

"Menționăm că, pentru intervenția în zonele de autoizolare, respectiv carantină, echipele de intervenție utilizează echipamente speciale de protecție și prevenție și urmăresc un protocol special, fără să fie afectată durata și calitatea intervenției", se mai afirmă în comunicat.

Compania adaugă că precipitațiile însemnate cantitativ, vântul și terenul accidentat creează în continuare condiții aspre și o misiune extrem de dificilă pentru echipele operative, accesul acestora devenind extrem de anevoios și pe alocuri limitat.
Potrivit comunicatului, operatorul Distribuție Oltenia monitorizează continuu situația rețelelor electrice din aria sa operațională, astfel încât disconfortul creat de evoluția nefavorabilă a condițiilor meteo să fie diminuat.

"Rugăm persoanele aflate în izolare, respectiv carantină, să precizeze acest lucru la înregistrarea unor deranjamente electrice, întrucât aceste situații speciale presupun măsuri suplimentare de protecție pentru electricienii Distribuție Oltenia care remediază deficiențele electrice, precum și colaborarea cu autoritățile publice competente (ISU/ DSP)", subliniază sursa citată.

Regina Maria amână cu 2 luni plata abonamentelor medicale pentru angajații IMM în perioada pandemiei Covid-19 CITEȘTE ȘI Regina Maria amână cu 2 luni plata abonamentelor medicale pentru angajații IMM în perioada pandemiei Covid-19

Distribuție Oltenia reamintește faptul că semnalarea tuturor defecțiunilor în reteaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate Distribuție Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:
 0800 500 000 -  număr de telefon gratuit în orice rețea;
 0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în rețeaua națională.

Potrivit distribuitorului, în acest moment toate liniile telefonice sunt disponibile pentru preluarea deranjamentelor.

"Considerăm important de menționat faptul că în anumite intervale orare numărul de apeluri foarte mare duce la mărirea timpului de așteptare. Vă asigurăm că echipa Distribuție Oltenia depune toate eforturile pentru preluarea cât mai rapidă a sesizărilor dumneavoastră", se mai spune în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pana de curent
intrerupere alimentare energie electrica
distributie oltenia
cez romania
cod portocaliu ninsoare viscol