Zelenski: Situația la Zaporojie rămâne foarte riscantă și periculoasă

Zelenski: Situația la Zaporojie rămâne foarte riscantă și periculoasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2022

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că situația la Zaporojie rămâne foarte riscantă și periculoasă, avertizând că orice deconectare a centralei de la rețea, orice acțiune a Rusiei care ar putea declanșa oprirea reactoarelor, va plasa din nou centrala la un pas de dezastru, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Oamenii noștri de știință în domeniul nuclear, toți specialiștii în industria energetică, reușesc să protejeze centrala nucleară Zaporojie de cel mai rău scenariu, care este provocat în mod constant de forțele ruse. În prezent, centrala a fost conectată la rețea. Felicitările mele! Produce energie pentru Ucraina. Vreau să subliniez că situația rămâne foarte riscantă și periculoasă. Orice repetare a evenimentelor de ieri, adică orice deconectare a centralei de la rețea, orice acțiune a Rusiei care ar putea declanșa oprirea reactoarelor, va plasa din nou centrala la un pas de dezastru”, a declarat llideru de la Kiev.

Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu \ CITEȘTE ȘI Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu "niște durere". Bursele scad

El precizează că de aceea este atât de important ca misiunea AIEA să ajungă la uzină cât mai curând posibil și să ajute la menținerea sa sub controlul continuu al Ucrainei și de aceea este atât de important ca trupele ruse să se retragă din fabrică și din zonele învecinate și ca amenințarea de bombardare a centralei în sine sau a liniilor electrice conectate la aceasta să dispară.

”Diplomații ucraineni și partenerii noștri continuă să lupte pentru siguranța CNE Zaporojie în fiecare zi. Și astăzi vreau să le mulțumesc tuturor celor care se mobilizează pentru un răspuns al lumii la șantajul rusesc al radiațiilor, Tuturor oamenilor de știință din domeniul nuclear – sunteți grozavi, sunteți cool! Tuturor inginerilor noștri – sunteți puternici – al căror profesionalism salvează literalmente atât Ucraina, cât și Europa atunci când depășesc consecințele terorii rusești la uzină”, a conchis Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala nucleara zaporojie
volodimir zelenski
razboi rusia ucraina