EximBank finanțează producătorul de mobilă Italsofa România cu 10 milioane de euro

EximBank finanțează producătorul de mobilă Italsofa România cu 10 milioane de euro

Sursa foto: Laszlo Raduly

Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 28 sep 2015

Producătorul de mobilă Italsofa România a luat o linie de credit de 10 milioane euro de la Eximbank, bani care vor fi folosiți pentru derularea activității curente, a anunțat banca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Italsofa România, parte a grupului Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Italia, deține o unitate de producție la Baia Mare, care se întinde pe o suprafață de peste 76.000 metri pătrați și unde lucrează peste 1.200 de angajați.

Grupul este în plin proces de implementare a unui nou proces de producție la Baia Mare, care permite ca toate activitățile implicate în realizarea produsului finit să fie integrate într-o singură linie tehnologică, după modelul celor din industria auto.

Fabrica produce atât canapele, cât și tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, și este una dintre cele mai mari investiții greenfield din industria mobilei din România, valoarea totală a investițiilor realizate din 2001 până în prezent depășind 38 de milioane de euro. 

La nivelul anului 2014, fabrica de la Baia Mare a generat 24% din veniturile totale din produsele tapițate ale grupului, raportând o cifră de afaceri de peste 303 milioane de lei și un profit de aproape 13 milioane de lei.

Grupul Natuzzi a fost fondat în 1959 de Pasquale Natuzzi, fiind inițial un mic atelier ce producea canapele din piele. Anul trecut, grupul - care operează în total șapte fabrici, 12 birouri comerciale și peste 1.100 de puncte de vânzare - a avut afaceri de aproape 500 milioane de euro.

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcții de acțiune - finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene. Banca a obținut în 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) și și-a majorat expunerea totală la 4,7 miliarde de lei, față de 4,5 miliarde de lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
italsofa
credit
eximbank