Exproprieri declanșate în București pentru parcuri și grădini

Exproprieri declanșate în București pentru parcuri și grădini
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, în unanimitate, declanșarea procedurilor de expropriere pentru extinderea Parcului Tudor Arghezi, amenajarea Parcului Moroeni și a unor grădini publice urbane în Sectorul 2, precum și pentru faza a III-a a Parcului Liniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, CGMB a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere în vederea amenajării Parcului Moroeni (în Sectorul 2), suma pentru despăgubiri fiind estimată la 9,3 milioane de lei, arată Agerpres.

Mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România: Se trece la noi platforme și noi adrese de e-mail CITEȘTE ȘI Mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România: Se trece la noi platforme și noi adrese de e-mail

De asemenea, a fost aprobată declanșarea procedurilor de expropriere pentru înființarea a trei grădini publice urbane în același sector: pe strada Cumpenei nr. 6, cu o suprafață de 1.079 mp (1,9 milioane lei); pe strada Periș nr. 6A, cu o suprafață de 796 mp (1,4 milioane lei); pe strada Tușnad nr. 43, pe o suprafață de 985 mp (1,5 milioane lei).

Sectorul 2 a mai fost împuternicit să achiziționeze un teren de 200 de metri pătrați, în strada Doamna Ghica nr. 1B, în scopul amenajării unei zone verzi, cu extinderea celei existente, dar și a unui teren de 444 mp pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 125, tot în scopul extinderii zonei verzi și de agrement aferente ansamblului de locuințe din zonă.

FOTO Moldovan Carmangerie se extinde CITEȘTE ȘI FOTO Moldovan Carmangerie se extinde

Totodată, a fost aprobat proiectul pentru declanșarea procedurilor de expropriere în vederea extinderii Parcului Tudor Arghezi.

Este vorba despre aproximativ patru hectare de teren și vor fi expropriate un număr de 13 amplasamente.

Suma totală estimată pentru despăgubiri este de 19,2 milioane lei.

Consiliul General a fost de acord și cu declanșarea procedurilor de expropriere în vederea construirii unei grădinițe și a unei creșe pentru Școala Gimnazială nr. 194, bd. Metalurgiei nr. 214 - 220. Suma pentru exproprieri este evaluată la 5,7 milioane lei.

VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer

În ce privește Sectorul 6, a fost aprobată declanșarea procedurilor de expropriere în vederea amenajării zonei de promenadă și agrement strada Liniei (tronson strada Lujerului - strada Valea Cascadelor), suma totală pentru exproprieri fiind estimată la 7,1 milioane lei.

Tot în Sectorul 6 vor putea fi declanșate procedurile de expropriere în vederea modernizării sistemului rutier pe strada Amilcar C. Săndulescu, suma pentru despăgubiri fiind de 1,2 milioane lei.

De asemenea, Sectorul 6 a fost împuternicit să achiziționeze două terenuri situate în Splaiul Independenței nr. 202 și nr. 202A, în vederea dezvoltării infrastructurii rutiere și pietonale din zonă.

ANALIZĂ Prețurile negative la energie pot conduce la creșterea, și nu la scăderea, facturilor CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prețurile negative la energie pot conduce la creșterea, și nu la scăderea, facturilor

Pe ordinea de zi inițială figurau și alte proiecte, care vizau trecerea unui tronson din Bulevardul Unirii, dar și a altor artere (Splaiul Unirii, Bulevardul Nicolae Grigorescu, un tronson din Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Industriilor și Șoseaua Gării Cățelu) în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, în vederea reabilitării și modernizării. Proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi deoarece nu aveau raport de specialitate. De altfel, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că pe Bulevardul Mihai Bravu și Calea Dudești se desfășoară lucrări de termoficare, realizate cu fonduri europene, iar contractul de finanțare cu CE prevede că nu se pot realiza alte intervenții pe traseele respective timp de cinci ani.

"Pe Bulevardul Grigorescu avem alte lucrări care sunt în garanție. Tocmai de aceea, în sprijinul investiției care a venit de la Sectorul 3, dacă dumnealor ne spun exact care este investiția pe care vor să o facă, e posibil ca lucrările să fie compatibile cu ceea ce a făcut deja Administrația Străzilor. Dacă spun așa, în general, 'dați-ne tot bulevardul că vedem noi mai târziu ce să facem', nu putem să dăm un răspuns foarte exact", a explicat Nicușor Dan.

FOTO Auchan rebranduiește magazinul din Brașov în ATAC Hiper Discount CITEȘTE ȘI FOTO Auchan rebranduiește magazinul din Brașov în ATAC Hiper Discount

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a salutat adoptarea proiectelor care permit exproprieri.

"Ni s-au votat proiectele prin care ni se permite să facem exproprierile necesare pentru amenajarea străzilor Amilcar Săndulescu, Osiei (un rest), și pentru faza III a Parcului Liniei. Și fiți atenți aici: au votat toții consilierii generali, și de la PNL și de la PSD și de la USR, inclusiv pentru proiecte ale PSD și USR pe la alte sectoare", a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc
gradini