Producător de nisip pentru pisici care și-a dublat cotația acțiunilor pe bursă. Unde au oamenii mai multe animale de companie decât copii

Producător de nisip pentru pisici care și-a dublat cotația acțiunilor pe bursă. Unde au oamenii mai multe animale de companie decât copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Americanii au mai puțini copii, dar mai multe animale de companie, ceea ce înseamnă câștiguri mari la bursă pentru acțiunile unei companii pe care puțini o cunosc, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oil-Dri Corp., o companie de minerit care extrage argila utilizată la producția nisipului pentru pisici, a văzut cum cotația acțiunilor sale s-a dublat în ultimul an atingând un nivel record în luna martie. Compania cu sediul la Chicago spune că vânzările sale de nisip pentru pisici cresc cu 3,5% până la 4% pe an, devansând ritmul de creștere a populației SUA, arată Agerpres.

Tona de cacao a ajuns la un preț record, afectându-i pe producătorii de ciocolată și dulciuri CITEȘTE ȘI Tona de cacao a ajuns la un preț record, afectându-i pe producătorii de ciocolată și dulciuri

Datele furnizate de firma de cercetare IBISWorld precum și datele US Census Bureau arată că în prezent în SUA sunt de două ori mai multe pisici și câini decât copiii sub 18 ani. Chiar dacă inflația a erodat putere de cumpărare și a dus la creșterea numărului de animale de companie care au ajuns în adăposturile pentru animale abandonate, consumatorii cumpără în continuare nisip pentru pisici, potrivit Oil-Dri, care produce mărcile de nisip Cat’s Pride și Jonny Cat dar furnizează argilă și pentru mai multe mărci proprii de nisip pentru pisici.

„Oamenii nu renunță la pisica lor, dar poate că trec la o marcă de nisip mai ieftină. Surpriză, noi livrăm și argila pentru mărcile proprii de nisip, așa că alegerea unui produs mai ieftin nu este o veste proastă pentru noi”, spune președintele și directorul general de la Oil-Dri, Dan Jaffee.

Startup pregătește un software care să înzestreze roboți cu un nivel înalt de inteligență CITEȘTE ȘI Startup pregătește un software care să înzestreze roboți cu un nivel înalt de inteligență

Datele NIQ (fosta firmă de cercetare de piață Nielsen) arată că vânzările de nisip pentru pisici în magazinele de retail din SUA au crescut cu aproape 10% în anul care s-a încheiat la 23 martie, până la aproape 2,9 miliarde de dolari. Creșterea vânzărilor a fost alimentată atât de majorările de prețuri cât și de volume mai mari.

Numărul proprietarilor de animale de companie a crescut constat de la mijlocul anilor 1990, iar pandemia de Covid-19 a stimulat adopțiile. În prezent sunt aproximativ 192,3 milioane pisici și câini în SUA, cu 5,8% mai multe decât în 2019, și mai mult decât dublu decât cei 73,5 milioane de copii cu vârsta de până la 18 ani.

Minele de uraniu lăsate în conservare sunt redeschise CITEȘTE ȘI Minele de uraniu lăsate în conservare sunt redeschise

Oamenii au mai multe animale de companie decât copii, unul dintre motive fiind și acela că „este mai facil pentru stilul lor de viață”, spune Dan Jaffee, adăugând și că unii americani își tratează animalele de companii ca pe copii.

Pe acest fundal, acțiunile Oil-Dri, companie cu o valoare de piață de aproximativ 500 de milioane de dolari, au înregistrat o creștere de 74% în ultimul an, în timp ce indicele bursier Russell 2000 Index a înregistrat un avans de 18% în aceeași perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
pisici
bursa