Deficit de medicamente în Elveția, din cauza problemelor de aprovizionare din China și a războiului din Europa

Deficit de medicamente în Elveția, din cauza problemelor de aprovizionare din China și a războiului din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2022

Elveția se confruntă cu o penurie de medicamente, din cauza problemelor lanțului de aprovizionare provocate de restricțiile pentru Covid-19 din China și a războiului din Europa, a declarat asociația farmaciștilor din țară, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Cele mai mari probleme le avem cu medicamentele pentru copii, în special cu siropul pentru reducerea febrei”, a declarat Enea Martinelli, de la pharmaSuisse, pentru postul elvețian SRF.

Românii cu venituri mici vor primi acasă carduri de energie cu ajutoare de la stat și vor merge cu ele la Poștă să achite o parte din facturile de curent, gaze, căldură și lemne CITEȘTE ȘI Românii cu venituri mici vor primi acasă carduri de energie cu ajutoare de la stat și vor merge cu ele la Poștă să achite o parte din facturile de curent, gaze, căldură și lemne

”Există, de asemenea, un deficit de medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente psihiatrice și medicamente pentru Parkinson”, a spus el.

Situația a făcut ca medicii să fie uneori obligați să-și procure medicamente din străinătate, a declarat președintele unei asociații de medici elvețieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza medicamente
penurie medicamente
deficit medicamente
blocaje logistice medicamente