EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio

EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio
Emil Popescu
Emil Popescu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 dec 2023

Firma americană de private equity Highlander Partners, cu active de peste 3 miliarde de dolari, care deține în România și compania ARES, a preluat Monza Cardio, după alte tranzacții în care s-a extins pe piața românească de cardiologie. Monza este cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului “Policlinico di Monza” din Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Americanii preiau astfel serviciile de cardiologie ale Monza.

În urmă cu un an, Spitalul de oncologie Monza, parte a grupului italian Policlinico di Monza, a fost vândut grupului turc Memorial Hospitals, informațiile anunțate anterior de  Profit.ro fiind confirmate atunci oficial.

Acum, tranzacția de preluare a activității Spitalului Monza din București a fost realizată prin intermediul Grupului ARES și al Brain Hospital, cu ținta de a dezvolta cel mai mare spital privat specializat în aborduri chirurgicale complexe din România.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții ARES au confirmat tranzacția.

UPDATE ora 18.29 Compania a confirmat oficial tranzacția către media.

În urma preluării activității de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Monza și a unirii celor două echipe, rețeaua națională ARES devine Grupul MONZA-ARES, lider în cardiologia privată din România.

FOTO Affidea semnează o nouă achiziție în România, a treia din acest an CITEȘTE ȘI FOTO Affidea semnează o nouă achiziție în România, a treia din acest an

VEZI AICI ȘI Mutat în urmă cu 20 de ani în România, sicilianul CEO al Monza România s-a izbit rapid de câteva metehne: Aici am învățat că «imediat» înseamnă «indefinit»”. Cum a reacționat când cineva a încercat să-i dea șpagă

Spitalul Monza a fost deschis în iulie 2012, în urma unei investiții de 40 milioane euro, având ca specializare inițială chirurgia cardiovasculară. Ulterior, au fost adăugate noi specialități precum neurochirurgie, urologie, pediatrie.

EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio

Highlander controlează compania medicală ARES. Clinica de cardiologie ARES București este situată chiar în incinta Spitalului Monza.

Intrarea în România a Highlander Partners a fost anunțată de Profit.ro în 2018.

În urmă cu doi ani, ARES a preluat Cardiomed, clinică privată din Cluj-Napoca, specializată în cardiologie.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Grupul ARES este cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie, cu 10 săli de angiografie în 7 centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea și 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, Ares-Cardiomed. 

În 2019, Highlander Partners a cumpărat pachetul majoritar din acțiunile centrelor medicale Ares, un business atunci de aproape 25 milioane lei fondat de medicul cardiolog Oren Iancovici și de antreprenorul Iulian Pleșcan în 2010.

A fost prima investiție a Highlander în România de la lansarea activităților pe piața locală. 

Povestea ARES, business-ul unui tânăr cu origini românești, venit în România în anul 2000 de la Halifa (Israel) să studieze medicina, a fost prezentată AICI de Profit.ro.

Highlander a evaluat mai multe oportunități de business pe piața românească în ultimii ani.

EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio

Anterior, Profit.ro a anunțat că Highlander Partners a preluat de la Spitalul Monza și centrul Cardioscan din Constanța, care furnizează, chiar din incinta Spitalului Județean, investigații în explorarea bolii coronariene. Centrul Cardioscan a fost preluat de Monza în vara anului 2017, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Brain Institute și-a început activitatea în 2013 în cadrul Spitalului Monza, dezvoltat inițial de doctorii Sergiu Stoica și Bogdan Mocanu ca un centru de excelență în neurochirurgie cerebrală, rino neurochirurgie și chirurgie ORL. În 2022 a fost înființat Brain Hospital, adăugând arii terapeutice precum neurochirurgie vertebrală, chirurgie spinală pediatrică, ortopedie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
highlander partners
centrele ares
centrele de excelenta cardiologie ares
tranzactie
preluare
proceduri minim invazive