Fuziune de 7 miliarde euro pe piața protezelor auditive: Sivantos și Widex își combină activitățile, formând al 3-lea mare jucător global

Fuziune de 7 miliarde euro pe piața protezelor auditive: Sivantos și Widex își combină activitățile, formând al 3-lea mare jucător global
scris 17 mai 2018

Producătorul german de proteze auditive Sivantos și rivalul danez Widex au agreat să fuzioneze într-o companie evaluată la peste 7 miliarde de euro. Compania nou-creată va fi al treilea jucător pe piața globală a aparatelor auditive, cu vânzări de 1,6 miliarde de euro și peste 10.000 de angajați.

Grupul suedez de private equity EQT, proprietarul Sivantos (fosta Siemens Audiology), va deține majoritatea pachetului de acțiuni la compania rezultată în urma fuziunii, al cărei nume urmează să fie anunțat.

EQT a cumpărat Sivantos de la conglomeratul german Siemens în 2015, în schimbul a peste 2 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Personalul medical primește compensații în cazul veniturilor care au scăzut, iar sporurile vor putea depăși 30%. Majorări salariale și în învățământ CITEȘTE ȘI Personalul medical primește compensații în cazul veniturilor care au scăzut, iar sporurile vor putea depăși 30%. Majorări salariale și în învățământ

Proprietarii Widex, familiile daneze Tøpholm și Westermann, vor fi principalii investitori individuali în noua companie.

Fondată în 1956, Widex este al șaselea mare producător de proteze auditive la nivel global, cu o cotă de piață de circa 10%. Compania are peste 4.200 de angajați și subsidiare în mai mult de 30 de țări, printre care SUA, Ungaria, Irlanda, Turcia, Polonia, Suedia și Marea Britanie.

Cu o istorie de peste 130 de ani, Sivantos are circa 6.000 de angajați, produsele companiei fiind vândute în 120 de țări. În 2017, compania a obținut venituri de 967 milioane de euro și un profit operațional de 228 milioane de euro. Portofoliul companiei cuprinde mărci precum Signia, Siemens, Audibene și Rexton.

Piața este condusă de Phonak (Sonova) și Oticon.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sivantos
widex
aparate auditive
proteze auditive
fuziune