Personalul medical primește compensații în cazul veniturilor care au scăzut, iar sporurile vor putea depăși 30%. Majorări salariale și în învățământ

Personalul medical primește compensații în cazul veniturilor care au scăzut, iar sporurile vor putea depăși 30%. Majorări salariale și în învățământ
scris 16 mai 2018

Toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018 vor primi sume compensatorii, iar limita de 30% pentru sporurile acordate va putea fi depășită, conform unei ordonanțe de urgență adoptate miercuri de Guvern. Actul prevede și o serie de majorări în sistemul de învățământ. 

Ordonanța pune în practică înțelegerea dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor din sănătate, care au semnat în urmă cu o săptămână un acord prin care sunt rezolvate mai multe revendicări salariale, medicii hotărând în urma acestui document să renunțe la greva generală.

Conform înțelegerii dintre cele două părți, vor fi acordate sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.

Vor fi păstrate limitele actuale de sporuri prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.

Decizie finală: Pacienții scapă de drumuri în plus la medicii de familie. Medicii specialiști vor putea elibera rețete compensate și gratuite, iar CNAS e obligată să încheie contracte cu aceștia CITEȘTE ȘI Decizie finală: Pacienții scapă de drumuri în plus la medicii de familie. Medicii specialiști vor putea elibera rețete compensate și gratuite, iar CNAS e obligată să încheie contracte cu aceștia

Plafonul de 30% privind sprorurile acordate, prevăzut în art. 25, alin. 1 și 2, din Legea salarizării, va putea fi depățit pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov.

Sporul de gardă va fi exclus din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%.

Încadrarea directorului de îngrijiri va reveni la forma inițială a Legii salarizării și vor fi echivalate funcțiile de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical.

Toate prevederile de mai sus vor fi aplicate asupra drepturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Medicul personal al liderului israelian Netanyahu, proaspăt consilier onorific al premierului Dăncilă, și-a deschis firmă de comerț angro cu produse farmaceutice la București. Cu cine s-a asociat CITEȘTE ȘI Medicul personal al liderului israelian Netanyahu, proaspăt consilier onorific al premierului Dăncilă, și-a deschis firmă de comerț angro cu produse farmaceutice la București. Cu cine s-a asociat

Prim-ministrul Dăncilă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, și majorări salariale în domeniul educației. 

"Sunt și o serie de măsuri pentru cei din învățământ, după cum urmează: majorarea gradului I pentru funcția de contabil șef din învățământul preuniversitar, corelarea nivelului de salarizare pentru funcția de director casă corp didactic cu cel pentru funcția de inspector școlar, acordarea indemnizației de hrană și pentru personalul din cadrul învățământului superior care a beneficiat de tichete de masă în anul 2017 și, nu în ultimul rând, creșterea cu 20% a salariilor inspectorilor școlari", a arătat Dăncilă.

Premierul a ținut să mulțumească echipei guvernamentale, în special ministrului Muncii, pentru că astfel au fost găsite ”soluții pentru a îndrepta situațiile apărute". 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
salarii
majorare
sanatate
personal
medical
invatamant
guvern
ordonanta
dancila