Dosarul Hexi Pharma va fi finalizat la sfârșitul acestui an sau în primele zile ale anului viitor, a declarat, joi, procurorul general al României, Augustin Lazăr.
Procurorul general a declarat, joi dimineață, la sediul Institutului Național al Magistraturii, unde are loc ședința plenului CSM, că procurorii fac eforturi pentru finalizarea unor "dosare care sunt în atenția publicului".
Referindu-se la dosarul Hexi Pharma, Lazăr a spus că o soluție în acest caz va fi dată spre sfârșitul anului sau în primele zile ale lui 2017, scrie News.ro.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, procurorul general a afirmat că și dosarul Mineriadei, care este "ceva mai complex", este spre stadiul de finalizare.
Potrivit unor surse judiciare, rezultatul analizelor făcute la un laborator din Cehia pe produsele Hexi Pharma arată că dezinfectanții erau diluați. Inițial, produsele Hexi Pharma au fost testate la Institutul de Cercetare Cantacuzino, concluzia fiind că "aproape în totalitate produsele sunt corespunzătoare din perspectiva eficacității".
Ancheta în cazul Hexi Pharma a început în primăvară, iar procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție fac cercetări pentru infracțiunea de "participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu mașina într-un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea.
Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii PICCJ de 128 de infracțiuni de înșelăciune și de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii PICCJ susțin că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele".
În 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare după această dată fiind făcută pe răspunderea managementului spitalelor.
Ministerul Sănătății a făcut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentrație efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit cărora substanțele active au fost diluate și de 4.200 de ori față de valoarea declarată. Produsele testate au fost prelevate din unități sanitare din județele Mureș, Călărași și Brașov, iar analizele au fost efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.