UE: Teva a încheiat un acord ilegal cu Cephalon pentru amânarea vânzării unei versiuni ieftine a unui medicament

UE: Teva a încheiat un acord ilegal cu Cephalon pentru amânarea vânzării unei versiuni ieftine a unui medicament
scris 17 iul 2017

Comisia Europeană acuză producătorul israelian de medicamente Teva că a încheiat un acord ilegal cu compania Cephalon pentru amânarea vânzării unei versiuni generice mai ieftine a unui medicament destinat tratării tulburărilor de somn, transmite Reuters.

Teva, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a convenit acordul cu Cephalon în cadrul unei înțelegeri pentru închiderea unui proces referitor la încălcarea unor brevete ale Cephalon pentru medicamentul respectiv. Înțelegerea a implicat plata unor sume în numerar din partea Cephalon, pe care Teva a cumpărat-o ulterior, în 2011, scrie News.ro.

Potrivit Comisiei Europene, acordul ar fi dus la creșterea prețului medicamentului respectiv, modafinil.

Guvernul nu vrea pedepse mai mari pentru falsificarea alimentelor sau medicamentelor: Mărirea exagerată nu e o soluție, pedepsele au fost majorate deja CITEȘTE ȘI Guvernul nu vrea pedepse mai mari pentru falsificarea alimentelor sau medicamentelor: Mărirea exagerată nu e o soluție, pedepsele au fost majorate deja

”Acordul referitor la brevete între Cephalon și Teva ar fi putut să provoace daune substanțiale pacienților din UE și bugetelor pentru sănătate”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
teva
cephalon