Vânzările grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România, avans puternic în primele 9 luni. Piața noastră a adus 40% din toate veniturile obținute în UE

Vânzările grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România, avans puternic în primele 9 luni. Piața noastră a adus 40% din toate veniturile obținute în UE
scris 14 nov 2017

Vânzările grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România au crescut cu 29% în primele 9 luni din 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 180 milioane de euro, divizia de distribuție și retail de medicamente (Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia) având, și de această dată, cea mai importantă contribuție.

La nivelul grupului, vânzările au crescut cu 19%, la 1,08 miliarde de euro. Piața din România a înregistrat a doua creștere a vânzărilor la nivelul grupului, după SUA, unde vânzările au avansat cu 84%.

Rețeaua Regina Maria continuă achizițiile: a preluat Centrul Medical Puls din Târgu Mureș de la familia de medici Simona și Cristian Mucenic CITEȘTE ȘI Rețeaua Regina Maria continuă achizițiile: a preluat Centrul Medical Puls din Târgu Mureș de la familia de medici Simona și Cristian Mucenic

Astfel, România a rămas una dintre piețele cheie ale grupului ungar, contribuind cu aproape 40% la vânzările acestuia în Uniunea Europeană, care au însumat puțin peste 461 de milioane de euro.

Activitățile de distribuție și retail din România au generat în primul semestru peste 90% din veniturile grupului pe acest segment, respectiv 169 milioane euro (770 milioane lei). Rezultatul este cu 32% mai mare în lei și cu 30% în euro, față de ianuarie - septembrie 2016.

“Subsidiarele noastre din România au realizat 80% din cifra de afaceri pe segmentul de distribuție și retail”, spun reprezentanții grupului.

Operațiunile de producție de medicamente au adus venituri de 24,8 milioane euro, în creștere cu 10,2%. În lei, vânzările au avansat cu 12,4%, la 113,2  milioane lei.

“În urma scăderii substanțiale a prețurilor, implementată de Guvern în ultimii ani, o serie de produse originale au fost retrase de pe piață, ceea ce a oferit, în schimb, oportunități de vânzare pentru anumite produse generice”, se arată în raportul companiei.

Pe segmentul contraceptivelor și al produselor pentru sănătatea femeii, vânzările Gedeon Richter în România au scăzut cu aproape 4%, la 5,1 milioane euro. Pe lângă distribuție și retail (Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia), Gedeon Richter derulează în România și activități de producție, prin fabrica de medicamente Gedeon Richter România din Târgu-Mureș.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gedeon richter
farma
medicamente
ungar
companie
distributie
fabrica