Acțiunile Alphabet au scăzut cu până la 6% după rezultate trimestriale sub așteptări

Acțiunile Alphabet au scăzut cu până la 6% după rezultate trimestriale sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2018

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu până la 6% după ce grupul a raportat venituri sub așteptările analiștilor și creșteri ale cheltuielilor care au redus marja operațională, pentru al treilea trimestru consecutiv, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Rezultatele publicate de companie pentru trimestrul al treilea au amplificat îngrijorările investitorilor că investițiile mari în afaceri noi, supravegherea mai strictă din partea autorităților de reglementare și concurența îngreunează predicțiile referitoare la perspectivele pe termen scurt, scrie News.ro.

Veniturile grupului au creascut la 33,74 de miliarde de dolari, dar au fost sub media așteptărilor analiștilor, de 34,05 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Carrefour România începe să vândă produse în rate direct la POS CITEȘTE ȘI Carrefour România începe să vândă produse în rate direct la POS

Alphabet a raportat un profit net de 9,19 miliarde de dolari, respectiv 13,06 dolari pe acțiune, comparativ cu 6,73 miliarde de dolari, sau 9,57 dolari pe acțiune în urmă cu un an. Analiștii anticipau un priofit pe acțiune de 10,45 de dolari pe acțiune.

Google a obținut o creștere puternică a veniturilor din de mai mulți ani, susținută de interesul retailerilor pentru publicitate prin intermediul motorului de căutare al companiei și al YouTube.

Veniturile din publicitate au fost de 29 de miliarde de dolari, în creștere cu 20,3% față de intervalul similar al anului trecut și peste media estimărilor analiștilor, de 28,762 de miliarde de dolari.

Acțiunile Alphabet s-au apreciat cu 5,8% în acest an, fiind tranzacționate de 24 de ori profitul anticipat pentru anul viitor.

Titlurile Facebook, a doua mare platformă de publicitate online, au scăzut cu 12,5%, fiind tranzacționate la de 19 ori profitul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
actiuni
google