Acțiunile americane au crescut, susținute de comentariile secretarului Trezoreriei SUA

Acțiunile americane au crescut, susținute de comentariile secretarului Trezoreriei SUA
scris 22 mar 2023
Acțiunile americane au crescut marți, în condițiile în care investitorii au devenit mai optimiști în ceea ce privește perspectivele sectorului financiar, în urma asigurărilor date de secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, privind protejarea împotriva unor noi crize bancare.
 
Wall Street a înregistrat astfel a doua zi de creșteri înainte de anunțul de astăzi al Rezervei Federale privind decizia de politică monetară.
Deținători de obligațiuni ale Credit Suisse pregătesc un proces, după ștergerea unor obligațiuni de 17 miliarde de dolari ca parte a fuziunii cu UBS CITEȘTE ȘI Deținători de obligațiuni ale Credit Suisse pregătesc un proces, după ștergerea unor obligațiuni de 17 miliarde de dolari ca parte a fuziunii cu UBS

Dow Jones a crescut cu 0,98%, la 32.560,6 puncte. Indicele S&P 500 a urcat cu 1,30%, la 4.002,87 puncte, prima sa închidere peste pragul de 4.000 de puncte din 6 martie. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 1,58%.

Băncile regionale au crescut marți, în frunte cu First Republic. Banca a urcat cu aproape 30% pe bursă, la o zi după ce a pierdut 47%.
 
Băncile regionale au primit un impuls după ce secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că autoritățile sunt gata să ofere garanții suplimentare pentru depozite în cazul în care criza bancară se agravează.
 
Investitorii așteaptă astăzi decizia de politică monetară a Fed. Aceștia se așteaptă la un ritm mai lent de înăsprire monetară, având în vedere criza bancară. În prezent, traderii evaluează la 86% șansele unei creșteri a dobânzii cu un sfert de punct procentual. Probabilitatea unei pauze este văzută la 13,6%.
 
"Dacă [Fed] ar face o pauză în ceea ce privește creșterea ratelor, ar însemna să recunoască faptul că știe ceva ce poate piețele nu știu. Cred că ar fi o idee devastatoare", a declarat Johan Grahn, analist la ETF la Allianz Investment Management, citat de CNBC. 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua