Acțiunile americane au închis în scădere. Incertitudini legate de inflație și limita de îndatorare

Acțiunile americane au închis în scădere. Incertitudini legate de inflație și limita de îndatorare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mai 2023
Acțiunile americane au închis în scădere marți, investitorii pregătindu-se pentru datele cheie privind inflația, care vor fi publicate astăzi, și noi dezbateri privind plafonul de îndatorare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,46%, până la 4.119,17 puncte, iar Nasdaq Composite a coborât cu 0,6%, la 12.179,55 puncte. Dow Jones
a avut cu un declin de 0,17%, la 33.561,81 puncte.
Deficitul balanței comerciale s-a redus cu 5,6% în primul trimestru al acestui an CITEȘTE ȘI Deficitul balanței comerciale s-a redus cu 5,6% în primul trimestru al acestui an

Președintele Joe Biden găzduiește marți după-amiază o întâlnire cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy. Ambele părți au avertizat că întâlnirea este pentru a purta o conversație, fiind puțin probabil să se înregistreze progrese definitive în ceea ce privește ridicarea limitei de îndatorare. Biden și McCarthy rămân în dezacord în ceea ce privește cererea președintelui Camerei ca un acord privind ridicarea plafonului datoriei să fie legat de reduceri de cheltuieli. Biden susține că ridicarea plafonului datoriei nu este negociabilă.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat luni după-amiază, pentru CNBC, că neacordarea unei majorări a plafonului datoriei ar fi o "catastrofă economică".
 
"Wall Street ezită să își asume poziții majore până când nu aflăm rezultatul discuțiilor privind plafonul datoriei de la Casa Albă, cât și dacă inflația se dovedește a fi sau nu foarte persistentă. Nimeni nu se îndoiește de faptul că stresul asupra băncilor nu va dispărea, deoarece condițiile de creditare continuă să se înăsprească, rezervele obligatorii vor crește, ceea ce va duce la mai puține împrumuturi și la o economie mai slabă", a declarat Ed Moya, analist senior ă la Oanda. 
 
Lucid, PayPal și Skyworks au închis în scădere după publicarea rapoartelor lor trimestriale. Între timp, Palantir, cunsocută pentru colaborări cu FBI și CIA, a urcat cu 23% în urma unui raport solid privind rezultatele și a unor previziuni optimiste.
 
De asemenea, traderii așteaptă raportul privind indicele prețurilor de consum din aprilie, programat pentru miercuri, și indicele prețurilor la producători, de joi, pentru cele mai noi date privind evoluția inflației. Economiștii chestionați de Dow Jones se așteaptă ca inflația să fi crescut cu 0,4% de la o lună la alta în aprilie și cu 5% de la un an la altul. Totodată, se așteaptă ca prețurile de bază (CORE), care exclud componentele volatile ale alimentelor și energiei, să fi urcat cu 0,4%.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
dow jones
nasaq composite
inflatie