Acțiunile americane încheie săptămâna în scădere

Acțiunile americane încheie săptămâna în scădere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 apr 2022

Bursa de pe Wall Street a încheiat în scădere o săptămână scurtă de tranzacționare, în timp ce randamentele obligațiunilor au urcat, pe fondul îngrijorărilor privind o eventuală înăsprire prea agresivă a politicii monetare de către Fed, în încercarea de a combate inflația ridicată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,33% joi, extinzând la 0,80% declinul la nivelul săptămânii. Piețele americane sunt închise în Vinerea Mare. 

S&P 500 a pierdut 2,1% la nivelul săptămânii, iar Nasdaq Composite 2,6%, cu scăderi de 1,21% și, respectiv 2,14% în sesiunea de joi.

CITEȘTE ȘI Bursa câștigă un procent și încearcă să lase în urmă șocul de la atacarea Ucrainei. Lichiditatea este foarte slabă

Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a depășit 2,80%, după ce președintele Rezervei Federale din New York a declarat că banca centrală ar trebui să ia în calcul “în mod rezonabil” creșterea ratelor dobânzilor cu o jumătate de punct procentual la următoarea ședință. Comentariul a fost perceput ca un nou semn că și cei mai prudenți decidenți sunt în favoarea unei creșteri mai mari a dobânzilor, potrivit Reuters.

Cotațiile petrolului au inversat declinul din prima parte a zilei și au închis tranzacțiile în urcare, pe fondul informațiilor potrivit cărora Uniunea Europeană pregătește un embargou asupra petrolului rusesc

Petrolul Brent a crescut cu 2,7%, la 111,70 dolari/baril, iar petrolul WTI cu 2,6%, la 106,95 dolari/baril.

Acțiunile europene s-au apreciat, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) și-a reiterat planurile privind încheierea programului lunar de achiziții de active. BCE a menținut ratele dobânzilor neschimbate la ședința de joi, dar a confirmat că va pune capăt achizițiilor de obligațiuni în trimestrul al treilea, ceea ce va deschide calea spre majorarea dobânzilor.

Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,67%, cu creșteri pe toate bursele majore:+0,47% pentru FTSE 100 de la Londra, +0,62% pentru DAX de la Frankfurt și +0,72% pentru CAC 40 de la Paris.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
fed
bce
majorare dobanzi