Acțiunile americane, suspendate din nou de la tranzacționare

Acțiunile americane, suspendate din nou de la tranzacționare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mar 2020

Tranzacțiile cu acțiuni de pe bursa din SUA au fost suspendate din nou miercuri, pentru a doua oară de la începutul săptămânii, după ce indicele S&P 500 s-a prăbușit cu 7%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mecanismul care întrerupe tranzacțiile și previne o scădere bruscă a prețurilor acțiunilor într-un interval scurt de timp s-a activat cu puțin timp înaintea orei 19:00 (ora 13:00 la New York), imediat ce declinul la nivelul indicelui S&P 500 a atins pragul-semnal de 7%.  

Dow Jones consemna un declin de 7,82%, iar Nasdaq Composite a coborât cu 6,30%.

Lira sterlină, la minimul ultimilor 35 de ani față de dolar. Val de vânzări în piețe, pe fondul coronavirus CITEȘTE ȘI Lira sterlină, la minimul ultimilor 35 de ani față de dolar. Val de vânzări în piețe, pe fondul coronavirus

Suspendarea transferurilor a avut loc chiar în timpul unei conferințe pe tema coronavirusului susținută de președintele Donald Trump.

Acțiunile americane, suspendate din nou de la tranzacționare

După reluarea tranzacțiilor, S&P se deprecia cu 7,39%, Dow Jones cu 8,27%, iar indicele Nasdaq era în scădere cu 6,70%.

O eventuală corecție de 13% la nivelul indicilor de referință ar declanșa o nouă blocare a transferurilor pentru încă 15 minute, în timp ce extinderea declinului la 20% ar atrage închiderea pieței timp de o zi. Oricare dintre cele două scenarii ar reprezenta o premieră absolută în istoria bursei newyorkeze.

Acțiunile americane au încheiat în creștere sesiunea de ieri, pe fondul informațiilor că Washingtonul pregătește un pachet de măsuri de stimulare de peste 1.000 de miliarde de dolari în vederea atenuării impactului epidemiei de coronavirus asupra companiilor, dar și a cetățenilor, care ar urma să primească cecuri de la guvern a câte cel puțin 1.000 de dolari.

În conferința de astăzi, Trump a declarat că valoarea cecurilor nu a fost încă stabilită, dar că va fi una “mare”, scrie Bloomberg. Președintele american a precizat că spitalele au “un număr extraordinar” de aparate de ventilație, dar că este nevoie de “milioane” de măști

Trump a reiterat că economia își va reveni puternic după trecerea epidemiei, însă comentariile sale nu au fost primite cu încredere de către investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
suspendare tranzactii
s&p 500
dow jones