România coboară semnificativ în Topul european al scumpirilor

România coboară semnificativ în Topul european al scumpirilor
scris 18 mar 2020

România a avut, în februarie, a cincea mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, arată datele publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat.

După ce, în prima lună din an, rata inflației din România a fost depășită doar de cea din Ungaria, în februarie, 5 state (dintre care două cu creșteri egale de preț) au avut scumpiri mai mari decât țara noastră.

Rata inflației din România a scăzut cu un punct procentual față de ianuarie, la 2,9%.

OMV Petrom menține propunerea pentru un dividend care are după căderea prețului acțiunilor un randament net de 10% CITEȘTE ȘI OMV Petrom menține propunerea pentru un dividend care are după căderea prețului acțiunilor un randament net de 10%

Cele mai mari creșteri de preț au fost în Ungaria (4,4%), Polonia (4,1%), Cehia (3,7%), Bulgaria și Slovacia (ambele cu 3,1%)

Rata inflației în România a coborât, în prima lună a anului, la 3,9%, de la 4% în decembrie.

Ungaria a preluat prima poziție în Topul european al scumpirilor în luna decembrie, după 11 luni în care România a avut cea mai mare rată a inflației din UE.

Eurostat calculează rata anuală a inflației ca variație a indicelui armonizat al prețurilor de consum (HICP) într-o lună, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
preturi
inflatie
rata inflatie
scumpiri