Bursa românească se reînscrie pe o traiectorie de scădere după sesiunea de revenire de ieri

Bursa românească se reînscrie pe o traiectorie de scădere după sesiunea de revenire de ieri

Sursa foto: Nontapan Nuntasiri / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mar 2020

Indicii principali de la BVB au deschis cu 4,7% sub referință, după închiderea pozitivă din ziua precedentă. Acțiunile Fondul Proprietatea sunt pe roller-coaster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu starea de urgență în vigoare pe teritoriul României și cu presiune pe activele de risc în piețele financiare internaționale, unde tot mai mulți investitori se așteaptă că epidemia de COVID-19 va împinge economiile lumii în recesiune, bursa locală are din nou o deschidere negativă.

Indicele BET suferă un declin de 4,7% după primul sfert de oră de tranzacționare, după ședința de revenire din ziua precedentă. Este o pliere la mișcările negative bursiere de la nivel mondial de la finalul ședinței de ieri de la New York Stock Exchange și din sesiunea asiatică și care nu au fost înglobate ăn prețuri de acțiunile românești. Dimpotrivă, bursa de la București a închis ieri pe un elan important, fiind conectată la un rally extern, așa cum se vede pe graficul atașat al indicelui BET.

Bursa românească se reînscrie pe o traiectorie de scădere după sesiunea de revenire de ieri

Cu transferuri de 1,4 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) sunt cele mai lichide, iar acestea suferă un declin de aproximativ 4,4%, până la prețul de 1,7500 lei/acțiune. Instituția de credit a comunicat ieri că firmele debitoare pot avea reduceri de până la 100% a ratelor pentru următoarele 6 luni, iar pentru clienții persoane fizice instituția de credit este dispusă să amâne până la 3 rate.

După raliul furibund de ieri, titlurile Fondul Proprietatea (FP) coboară din nou abrupt, cu peste 10%, până la prețul de 1,0250 lei/acțiune. Titlurile sunt în suferință după expirarea perioadei de subscriere la oferta publică de răscumpărare derulată pentru 200,00 milioane de titluri proprii la un preț de 1,3900 lei/acțiune, semnficativ celui din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
coronavirus