Acțiunile europene au închis miercuri în creștere, după o ședință tumultoasă

Acțiunile europene au închis miercuri în creștere, după o ședință tumultoasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2020

Acțiunile europene au închis din nou în creștere, miercuri, după o ședință tumultoasă, investitorii anticipând că vor fi luate noi măsuri de stimulare de către guverne, pentru atenuarea impactului economic al epidemiei de coronavirus, care nu dă semne de încetinire, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-European STOXX 600 a închis în urcare cu 3,1%, după ce în timpul tranzacțiilor a fluctuat între scădere și o creștere de până la 5%. STOXX 600 este cu circa 28% sub un maxim record atins în februarie, în pofida creșterilor din ultimele două ședințe, scrie News.ro.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de componentele pentru energie, călătorii și turism, cele mai afectate de criză, cumpărătorii fiind atrași de prețurile scăzute ale acțiunilor.

DOCUMENT Certificatul de Situație de Urgență este în două culori, Albastru și Galben. Ordinul pentru acordarea certificatului, care permite firmelor să-și trimită angajații în șomaj tehnic plătit de stat CITEȘTE ȘI DOCUMENT Certificatul de Situație de Urgență este în două culori, Albastru și Galben. Ordinul pentru acordarea certificatului, care permite firmelor să-și trimită angajații în șomaj tehnic plătit de stat

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,79%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 4,45%, iar CSC 40 al bursei din Paris cu 4,47%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 1,74%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 3,35%.

Cu toate acestea, indicele referitor la volatilitatea acțiunilor din zona euro, .V2TX, a crescut la rândul său.

Încrederea investitorilor a fost susținută de pachetul de măsuri de stimulare fiscală din SUA, de 2.000 de miliarde de dolari, pentru care Casa Albă și Senatul au ajuns la un acord noaptea trecută. Acordul trebuie votat în Plen, iar apoi va merge în Camera Reprezentanților.

În plus, guvernele din Europa sunt așteptate să intensifice măsurile de susținere economică, parlametarii germani votând suspendarea unei prevederi din Constituție care limitează datoria publică, pentru finanțarea unui pachet de măsuri de o amploare fără precedent.

Potrivit unei informații, Germania este deschisă și la folosirea Mecanismului European de Stabilitate (ESM) pentru susținerea economiilor afectate de coronavirus.

Acțiunile Air France-KLM, IAG, proprietarul British Airways, Ryanair și EasyJet au avansat cu 4%-12%.

Datele firmei de analiză Refinitiv au arătat însă că așteptările de profit pentru companiile europene s-au înrăutățit semnificativ, piețele anticipând un declin de 14,9% al profiturilor pentru companiile membre ale STOXX 600, în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii