Acțiunile europene au scăzut pentru a doua zi; Ericsson a pierdut o cincime din valoarea de piață

Acțiunile europene au scăzut pentru a doua zi; Ericsson a pierdut o cincime din valoarea de piață
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 oct 2016

Acțiunile europene s-au depreciat pentru a doua zi consecutiv, trase în jos de sectorul tehnologic, în condițiile în care titlurile companiei suedeze Ericsson, numărul unu mondial pe piața echipamentelor pentru rețele wireless, au pierdut peste 20% din valoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,5%, după un declin similar în sesiunea precedentă. Bursa de la Frankfurt a scăzut cu 0,5%, piața de capital de la Londra, cu 0,7%, iar bursa de la Paris, cu 0,4%. Principalii indici ai burselor din Italia și Spania au pierdut mai puțin de 0,1% din valoare.

Cele mai afectate acțiuni au fost cele din sectorul tehnologic, indicele Stoxx Europe 600 Technology consemnând o depreciere de 2,9%, potrivit datelor MarketWatch.

Ericsson anticipează rezultatele cu mult sub estimările analiștilor în trimestrul trei; acțiunile scad cu 15% CITEȘTE ȘI Ericsson anticipează rezultatele cu mult sub estimările analiștilor în trimestrul trei; acțiunile scad cu 15%

Acțiunile Ericsson s-au prăbușit cu 20,2%, până la cea mai redusă valoare începând cu 2008, după ce compania a avertizat acționarii că rezultatele financiare din trimestrul al treilea au fost cu mult mai slabe decât estimările inițiale, pe fondul cererii în declin pe piața echipamentelor wireless.

Profitul operațional al companiei suedeze a scăzut cu 94% în perioada iulie-septembrie, raportat la intervalul similar din 2015, potrivit noilor estimări ale Ericsson, în timp ce vânzările au coborât cu 14%, până la 51,1 miliarde de coroane suedeze (5,8 miliarde dolari).

Titlurile rivalului Nokia s-au depreciat cu 5,1%.

În sectorul petrolier, acțiunile Royal Dutch Shell și BP au scăzut cu 1,1%, respectiv cu 0,4%, în condițiile în care aurul negru continuă să se ieftinească, pe fondul scepticismului privind eficacitatea acordului anunțat de OPEC pentru reducerea producției cartelului.

Pe partea de creșteri, acțiunile Lufthansa s-au apreciat cu 4,3% după ce Kepler Cheuvreux a modificat recomandarea către investitori de la “vinde” la “păstrează“.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
ericsson