Acțiunile europene au scăzut pentru a treia zi; Credit Suisse, Deutsche Bank și Commerzbank au închis la minime record

Acțiunile europene au scăzut pentru a treia zi; Credit Suisse, Deutsche Bank și Commerzbank au închis la minime record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2016

Acțiunile bancare europene s-au depreciat puternic miercuri, iar Deutsche Bank, Credit Suisse, Commerzbank și Banco Popolare au închis la minime record, pe fondul temerilor referitoare la efectele dobânzilor ultra-scăzute pe termen lung și la evoluția economiei în contextul ieșirii Marii Britanii din UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Perspectivele sectorului bancar european nu par foarte luminoase. Nivelul alarmant al creditelor neperfomante din Italia și alte state din zona euro, alături de îngrijorările privind profitabilitatea băncilor în contextul dobânzilor mici și foarte mici și impactul deciziei britanicilor de a se desprinde de blocul comunitar pun presiune pe acțiunile bancare, care s-au depreciat la minime record în ultimele săptămâni.

“Băncile urăsc dobânzile scăzute. Avem deja dobânzi negative în zona euro și în Japonia și, din cauza temerilor privind Brexit-ul, se pare că rata dobânzii din SUA nu va fi majorată prea curând“, a spus Augustin Eden, analist la Accendo Markets, citat de MarketWatch.

Lira a coborât sub prețul de 1,30 dolari, pe fondul incertitudinilor privind evoluția economică și politică CITEȘTE ȘI Lira a coborât sub prețul de 1,30 dolari, pe fondul incertitudinilor privind evoluția economică și politică

Titlurile Credit Suisse (-1,7%), Deutsche Bank (-3,9%), Commerzbank (-2,9%),  Banco Popular Espanol (-4,4%) și Banco Popolare Societa Cooperativa (-6,1%) au închis miercuri la cea mai redusă cotație de la listare, iar acțiunile Royal Bank of Scotland (-6,1%) au scăzut la cel mai mic preț începând cu anul 2009.

Lloyds Banking Group și Barclays s-au depreciat cu 6,8%, respectiv 3,1%.

Declinul acțiunilor bancare a tras în jos cu 1,7% indicele Stoxx Europe 600, care a înregistrat a treia ședință consecutivă de scăderi. Bursa londoneză a consemnat o depreciere de 1,3%, indicele de referință al bursei de la Frankfurt a coborât cu 1,8%, CAC 40 (Paris) a scăzut cu 1,9%, IBEX 35 (Madrid) cu 1,7%, iar FTSE MIB (Milano) cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
credit suisse
deutsche bank
brexit
evolutii