Acțiunile europene cresc pentru a doua zi, în așteptarea unor noi indicii privind politicile băncilor centrale

Acțiunile europene cresc pentru a doua zi, în așteptarea unor noi indicii privind politicile băncilor centrale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 aug 2023

Acțiunile europene se apreciază pentru a doua sesiune consecutivă marți, în contextul în care recentele măsuri de stimulare din China și datele favorabile privind inflația din Marea Britanie au stimulat apetitul pentru risc, înaintea publicării de noi date economice, care ar putea oferi indicii suplimentare privind politicile monetare ale băncilor centrale.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele regional Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,75% în jurul orei 13:50 (ora României), până la 458,84 puncte, după un avans de 0,9% în ședința de luni.

Referința FTSE 100 de la Londra consemna un avans de 1,6%, pe fondul datelor potrivit cărora inflația alimentară din Marea Britanie a încetinit, în august, la cel mai scăzut nivel din aproape un an.

Profit net de 8 ori mai mare la S1 pentru Turbomecanica CITEȘTE ȘI Profit net de 8 ori mai mare la S1 pentru Turbomecanica

Rămân în continuare semne de întrebare cu privire la evoluția politicilor băncilor centrale majore, investitorii așteptând acum datele privind încrederea consumatorilor din SUA, care vor fi publicate marți, precum și statisticile privind inflația din zona euro și sondajele PMI din China.

"Săptămâna aceasta, piețele vor căuta indicii cu privire la următoarele mișcări ale BCE și Fed; avem cifrele preliminare privind IPC în Europa și datele privind forța de muncă din SUA, care ar putea susține o abordare “dovish” (precaută, mai puțin agresivă – n.r.) din partea ambelor în următoarele ședințe", a comentat Susana Cruz, strateg la Liberum Capital, citată de Bloomberg.

"Având în vedere că zona euro se îndreaptă spre recesiune, pare din ce în ce mai probabil că o abordare dovish se va materializa în septembrie, iar reduceri [ale ratei dobânzii] ar putea avea loc mai devreme decât se așteaptă în prezent", a adăugat Cruz.

Indicele DAX al bursei de la Frankfurt se aprecia cu circa 0,6% la ora menționată, referința CAC 40 de la Paris avansa cu 0,5%, în timp ce indicele IBEX 35 de la Madrid a urcat cu 0,8%.

La București, indicii principali BET și BETPlus consemnau câștiguri de aproximativ 0,3% fiecare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
cresteri burse
dobanzi
inflatie
masuri stimulare china