Acțiunile europene cresc, susținute de avansul cotațiilor petrolului până la maximul ultimelor 8 luni

Acțiunile europene cresc, susținute de avansul cotațiilor petrolului până la maximul ultimelor 8 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iun 2016

Acțiunile europene au crescut marți, susținute de datele economice pozitive și de avansul cotațiilor petrolului, care a urcat pe parcursul ședinței la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, informează Reuters și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 17:00, indicele Stoxx Europe 600 era în urcare cu circa 1% după un avans de până la 1,4% pe parcursul ședinței de tranzacționare.

Petrolul Brent, cu livrare în iunie, era în creștere cu 0,9%, tranzacționându-se la 50,96 dolari/baril, în timp ce referința americană West Texas Intermediate (WTI) consemna un avans de 0,6%, la 50,06 dolari/baril.

Atât Brent, cât și WTI au atins marți cel mai ridicat nivel din octombrie 2015. Petrolul Brent a atins un maxim intraday de 51,29 dolari/baril, în timp ce referința americană, West Texas Intermediate, a urcat pe parcursul zilei până la 50,29 dolari/baril.

Apple a atras circa 1 miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni în Taiwan CITEȘTE ȘI Apple a atras circa 1 miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni în Taiwan

Cotațiile petrolului sunt susținute de deprecierea dolarului și de întreruperile în aprovizionarea cu petrol din Nigeria.

Dolarul înregistrează deprecieri, în condițiile în care datele privind piața muncii, dar și comentariile oficialilor Rezervei Federale a SUA sugerează că instituția nu va majora luna aceasta dobânda de referință.

Pe fondul evoluției prețului petrolului, acțiunile companiilor din domeniul petrolier au înregistrat o evolușie peste cea a pieței. În jurului orei 17:00, Stoxx Europe 600 Oil and Gas, care surprinde evoluția acțiunilor din petrol și gaze, era în creștere cu 1,8%.

Acțiunile Daimler erau în creștere cu 1,4% după ce producătorul german de autovehicule a anunțat un plan de reducere a costurilor, care presupune concedierea a peste 1.200 de angajați la trei fabrici din Statele Unite și una din Mexic. Măsura vine pe fondul reducerii cererii de camioane.

Creșterea acțiunilor europene este susținută și de datele economică publicate astăzi de Eurostat. Economia zonei euro a crescut cu 1,7% în primul trimestru al anului, față de perioada similară din 2015, cu 0,1 puncte procentuale peste estimările anterioare. În ritm trimestrial, economia zonei euro a crescut cu 0,6% în perioada analizată, în timp ce estimările anterioare indicau un avans de doar 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
petrol
stoxx europe 600
wti
west texas intermediate
brent