Acțiunile europene încep săptămâna cu creșteri puternice, susținute de așteptările legate de un tratament anti-Covid

Acțiunile europene încep săptămâna cu creșteri puternice, susținute de așteptările legate de un tratament anti-Covid
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 aug 2020

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, în ton cu bursele asiatice, atenția investitorilor fiind îndreptată asupra informațiilor privind progresele înregistrate în tratarea Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea americană de reglementare din domeniul sănătății (FDA) a anunțat, în weekend, că a autorizat folosirea plasmei de la pacienții care s-au vindecat de Covid-19 pentru tratarea cazurilor existente de infecție cu noul coronavirus, chiar dacă eficacitatea acesteia nu a fost încă confirmată prin studii stiințifice. De asemenea, FDA ar putea aproba, la ordinul președintelui Donald Trump, utilizarea unui vaccin candidat dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetători de la Oxford University, potrivit Financial Times.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 1,70% în jurul prânzului, după un declin de 0,8% la nivelul săptămânii trecute, susținut de creșteri importante pe toate marile burse: +1,85% pentru referința FTSE 100 de la Londra, +2,2% pentru indicii DAX de la Frankfurt și CAC 40 de la Paris și +1,90% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

Bursa de la București – o treime din activitate pe acțiunile BRD, 3 povești de stagnare și o tranzacție specială pentru litoral CITEȘTE ȘI Bursa de la București – o treime din activitate pe acțiunile BRD, 3 povești de stagnare și o tranzacție specială pentru litoral

Acțiunile AstraZeneca consemnau un avans de 3%, un câștig similar fiind înregistrat și pe titlurile companiei spaniole Grifols, printre cei mai mari producători de tratamente medicale pe bază de plasmă.          

La București, indicele reprezentativ BET era în urcare cu 0,35%, după un avans apropiat în tranzacțiile de vineri.

“Piețele au fost, în mod firesc, foarte sensibile la evoluția vaccinurilor în ultimele luni și se pare că și în această dimineață avem un mic impuls în acest sens”, a comentat Craig Erlam, analist de piață la Oana Europe, citat de MarketWatch.

În SUA, contractele futures pe indicii de referință se apreciau cu circa 0,80% la ora menționată.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
covid 19
tratament coronavirus