Acțiunile europene încheie săptămâna pe roșu

Acțiunile europene încheie săptămâna pe roșu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 oct 2016

Acțiunile europene au încheiat ședința în declin, afectate de scăderea cotațiilor petrolului și datele sub așteptări privind piața muncii din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,9%, consemnând al treilea declin zilnic consecutiv. La nivel săptămânal, indicele a pierdut 0,95%.

Indicele DAX 30 al bursei de la Frankfurt a pierdut 0,7% în ultima ședință a sătămânii, declin aproapiat de cel al indicelul CAC 40, al bursei de la Paris. Pe de altă parte, la Londra, FTSE 100 a avansat în ședința de astăzi cu aproape 0,8%, susínut de companiile din minerit, care beneficiază de deprecierea lirei sterline.

Lira sterlină era în scădere cu circa 1,4% față de moneda americană, tranzacționându-se la 1,2436 dolari pe unitate.

Datele venite astăzi din SUA nu au fost tocmai optimiste Economia Statelor Unite a creat 156.000 de noi locuri de muncă luna trecută, mai puține decât în august, când au fost create 167.000 de posturi. Estimările economiștilor de pe Wall Street indicau deschiderea a 172.000 de posturi noi în septembrie.

Lira sterlină a coborât sub 1,2 dolari pe piețele din Asia: “M-am îndoit inițial de ce vedeam pe monitor“ CITEȘTE ȘI Lira sterlină a coborât sub 1,2 dolari pe piețele din Asia: “M-am îndoit inițial de ce vedeam pe monitor“

Indicele Stoxx Europe 600 Oil&Gas, care surprinde evoluția cotațiilor acțiunilor emise de companiile din domeniul petrolului și gazelor naturale, a încheiat ședința de astăzi cu o scădere de 0,93%. Cotațiile petrolului au coborât cu peste 1,3% în ședința de vineri, însă la nivel săptămânal petrolul Brent se îndreaptă spre un avans de peste 5%, în timp ce West Texas Intemediate ar putea încheia săptămâna cu o creștere de 3-4%. Evoluția pozitivă s-a datorat, în special, unui acord încheiat între statele membre OPEC privind plafonarea producției de petrol în scopul susținerii prețurilor.

Acțiunile Deutsche Bank, care riscă o amendă record din partea autorităților din SUA,  au crescut, vineri, cu 0,7% pe bursa de la Frankfurt, pe fondul informațiilor apărute în presă legate de o eventuală majorare puternică de capital. Potrivit unor surse contactate de Financial Times, majorarea de capital ar putea fi făcută prin intermediul desprinderii diviziei de managementul activelor. Acțiunile băncii au urcat cu peste 3% imediat după publicarea informațiilor dar, ulterior, au pierdut din câștig.

Indicele Stoxx Europe 600 Bank, al sectorului bancar european, a încheiat sesiunea cu un declin de 0,44%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
petrol
brent
wti
piata muncii
fed
lira
lira sterlina