Volume la cota de avarie la BVB. Transferuri mai mici de 2 milioane de euro

Volume la cota de avarie la BVB. Transferuri mai mici de 2 milioane de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 aug 2017

La Bursa de Valori București am consemnat o sesiune de tranzacționare sărăcăcioasă, cu numai 2 emitenți depășind reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața digeră greu incertitudinile din mediul extern și necunoscutele legate de schimbarea condițiilor în care operează fondurile de pensii administrate privat cu contribuții obligatorii de la Pilonul 2. Alegerea investitorilor pare a fi o „grevă” de facto. Dau tot mai puțin în butoane, deși sezonul vacanțelor se apropie de sfârșit.

Ședința de tranzacționare de astăzi a fost caracterizată de unele dintre cele mai slabe volume din acest an, rulajul pieței de acțiuni fiind de 9,06 milioane lei (1,97 milioane euro). În absența ordinelor mai consistente, nici indicii nu au avut puterea să se desprindă foarte mult de nivelurile de referință ale sesiunii precedente. Astfel, indicele reprezentativ BET a pierdut 0,19%, până la nivelul de 8.363,14 puncte, iar indicele compozit BET Plus s-a depreciat cu 0,16%.

EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante

Este un recul în acord cu piețele mature din Europa care au avut o nouă zi de aversiune la risc, așa cum se vedev pe principalii indici: -0,51% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,08% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,48% pentru indicele CAC40 de la Paris și -0,37% pentru indicele DAX de la Frankfurt. Bursa românească a ales să meargă în tandem cu aceste piețe și nu sesiunea preponderent pozitivă de la nivel regional: +2,41% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,23% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,06% pentru indicele PX de la Praga.

Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică CITEȘTE ȘI Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică

Faptul că ziua a fost „roșie” la BVB se vede și din închiderea sub referință pentru cele mai tranzacționate 2 acțiuni, de altfel singurele pe care s-a mai depășit un reper al tranzacțiilor de 1 milion de lei. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,60%, până la prețul de 2,4700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,23 milioane lei.

Al doilea rulaj al zilei, de 1,20 milioane lei, l-au avut titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au coborât cu 0,48%, până la prețul de 31,20 lei/acțiune. Acesta a tras în jos indicele energetic BET-NG pentru un declin de 0,05%, în timp ce indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,67%, până la nivelul de 35.711,83 puncte, într-o dinamică similară cu cea a acțiunilor celor mai lichide astăzi din structura sa, cele ale SIF Banat Crișana (SIF1), cu transferuri însumând aproximativ 738.000 de lei. Nivelul de închidere de 2,2450 lei/acțiune este cu numai 2,39% sub prețul de 2,3000 lei/acțiune al ofertei publice de răscumpărare a cărei perioadă de subscriere începe miercuri și care se va derula pentru 20,00 milioane acțiuni, reprezentând 3,64% din capitalul social al SIF Banat Crișana.

Remarcabilă mai ales în contextul volumelor slabe de azi de la BVB, este rulajul de aproximativ 973.000 de lei, al 3-lea din ultimele 6 luni, pe titlurile Turbomecanica (TBM), care s-au apreciat cu 1,27%, până la prețul de 0,3200 lei/acțiune, care conferă producătorului din industria aeriană o capitalizare de piață de 118,22 milioane lei (25,72 milioane euro). Este un câștig susținut de așteptările investitorilor față de angrenarea acestei companii în programul de înzestrare al Ministerului Apărării Naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
romgaz
sif banat crisana
turbomecanica