Acțiunile europene se depreciază înaintea raportului privind inflația din SUA. Deutsche Bank și Commerzbank scad cu până la 10%

Acțiunile europene se depreciază înaintea raportului privind inflația din SUA. Deutsche Bank și Commerzbank scad cu până la 10%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 apr 2022

Acțiunile europene se depreciază în tranzacțiile de marți, trase în jos de sectoarele bancar și energetic, înaintea publicării unui raport privind inflația din SUA, care este așteptat să susțină argumentele în favoarea înăspririi agresive a politicii monetare de către Rezerva Federală (Fed).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 consemna un recul de aproximativ 1% în jurul prânzului (ora României), cu scăderi pe toate bursele majore: -0,63% pentru referința FTSE 100 de la Londra, -1,50% pentru DAX de la Frankfurt și -1,41% pentru CAC 40 de la Paris.

Contractele futures pe acțiunile americane se depreciau cu până la 0,40%. Principalii indici bursieri de pe Wall Street au început săptămâna în scădere, în timp ce randamentele obligațiunilor au crescut, în contextul în care investitorii își îndreaptă atenția spre inflația ridicată și impactul înăspririi politicilor monetare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Vânzările de datorie suverană au continuat și astăzi, randamentul obligațiunilor SUA pe 10 ani depășind 2,80% pentru prima oară din 2018.

Investitorii așteaptă publicarea raportului privind evoluția inflației în cea mai mare economie a lumii. Rata anuală a inflației este estimată să depășească 8% în martie, existând temeri că Fed va fi nevoită să majoreze dobânzile “într-un ritm atât de alert, încât va afecta creșterea”, potrivit analiștilor AlphaSimplex Group, citați de Bloomberg.

Acțiunile bancare și companiile din energie înregistrau printre cele mai mari scăderi în Europa, în frunte cu Deutsche Bank și Commerzbank. Titlurile celor mai mari creditori germani s-au prăbușit cu 10%, respectiv 9%, pe fondul informațiilor potrivit cărora ce un investitor major a pus în vânzare două pachete importante de acțiuni la cele două bănci.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Un investitor neidentificat vrea să obțină 1,38 miliarde de euro din vânzarea a 116 milioane de acțiuni la Deutsche Bank, în timp ce acțiuni Commerzbank în valoare de 508 milioane de euro au fost scoase la vânzare, de asemenea de către de un investitor neidentificat, potrivit datelor consultate de Bloomberg.

Doar doi investitori Deutsche Bank dețin suficiente acțiuni pentru o vânzare atât de mare - BlackRock și Capital Group. BlackRock este, de regulă, un investitor pasiv, iar cea mai mare parte a participației sale este legată de apartenența Deutsche Bank la diverși indici bursieri și, prin urmare, nu poate fi vândută într-o singură tranzacție, arată publicația citată.

Cotațiile petrolului au revenit pe creștere. Petrolul Brent se tranzacționa la 100,92 dolari/baril la ora menționată, în urcare cu 2,48% față de referința de marți. Petrolul WTI avansa cu 2,69%, la 96,83 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
deutsche bank
commerzbank
fed
inflatie sua
politica monetara
randamente obligatiuni