Acțiunile europene, sub presiune după ce bursa de pe Wall Street a suferit cea mai abruptă corecție din ultima lună

Acțiunile europene, sub presiune după ce bursa de pe Wall Street a suferit cea mai abruptă corecție din ultima lună
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 dec 2018

Acțiunile europene se depreciază miercuri, băncile și companiile petroliere fiind cele mai afectate, în condițiile în care investitorii sunt precauți cu privire la soluționarea disputelor comerciale dintre SUA și China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Entuziasmul din piețe după anunțul din weekend privind armistițiul agreat de primele două economii ale lumii pe tema tarifelor vamale s-a temperat, în contextul mai multor declarații contradictorii venite dinspre Casa Albă și Beijing.

Principalii indici ai bursei de la New York au suferit corecții importante marți, indicele Dow Jones Industrial Average înregistrând o depreciere de aproape 800 de puncte (-3,1%), cea mai mare din ultima lună.

Impulsul de creștere are suflu pe bursa românească. Sfidează și impasul din Europa CITEȘTE ȘI Impulsul de creștere are suflu pe bursa românească. Sfidează și impasul din Europa

La scăderile de ieri au contribuit și îngrijorările legate de prefigurarea unei noi potențiale recensiuni, generate de inversarea curbei randamentelor titlurilor de stat americane, potrivit MarketWatch.

Bursele asiatice au urmat tendința de scădere miercuri, dar declinul a fost limitat de o declarație a Ministerului Comerțului din China, potrivit căreia discuțiile din weekend dintre președintele american, Donald Trump și omologul chinez Xi Jinping au fost fructoase, iar Beijingul va începe să implementeze măsurile agreate “în curând”, potrivit MarketWatch.

Bursa americană este închisă astăzi, pentru a marca decesul fostului președinte George H. W. Bush.

În Europa, indicele continental Stoxx Europe 600 se deprecia cu 0,71% în jurul prânzului, corecții apropiate fiind consemnate pe toate piețele majore. DAX 30 (Frankfurt) înregistra un declin de 0,73%, CAC 40 (Paris) era în scădere cu 0,79%, iar FTSE 100 (Londra) cu 0,98%.

Acțiunile din sectoarele financiar-bancar și petrolier înregistrau cele mai mari deprecieri. Indicele bancar european Stoxx Europe 600 Banks a scăzut cu 0,7%, în timp ce indicele Stoxx Europe 600 Gas&Oil a suferit un recul de 1,1%.   

Dintre bănci, Commerzbank consemna o depreciere de 1,08% la nivelul acțiunilor, titlurile Royal Bank of Scotland Group erau în scădere cu 4,74%, iar cele ale Barclays cu 0,4%.

Acțiunile Deutsche Bank erau în creștere cu 0,7%, până la prețul de 8,05 euro, după ce anterior au atins un minim intraday de 7,88 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii