Acțiunile europene sunt în scădere din cauza perspectivelor negative ale sectorului de retail

Acțiunile europene sunt în scădere din cauza perspectivelor negative ale sectorului de retail
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Acțiunile europene sunt în scădere, luni, din cauza unui avertisment de profit dat de retailerul online ASOS, care a îngrijorat investitorii că cumpărătorii nu vor mări ca de obicei cheltuielile înainte de Crăciun, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 este în declin cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,1%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,2%, scrie News.ro.

Acțiunile retailerului britanic ASOS au scăzut cu 36% după ce și-a redus estimările, arătând că rezultatele din noiembrie au fost ușor sub așteptări.

FMI ar putea reduce estimările privind economia mondială, din cauza războiului comercial dintre SUA și China CITEȘTE ȘI FMI ar putea reduce estimările privind economia mondială, din cauza războiului comercial dintre SUA și China

Anunțul este cel mai recent dintr-o serie de avertismente și perspective negative ale unor compercianți precum Sports Direct, Dixons Carphone și Bonmarche, care arată performanțe slabe în sezonul crucial al sărbătorilor de iarnă.

Acțiunile Zalando, rival german al ASPS și cel mai mare retailer online din Europa, au scăzut cu 16,8%.

Declinul a șters 1,3 miliarde de lire sterline din capitalizarea bursieră a ASOS și 1 miliard de euro din capitalizarea Zalando, în primele 30 de minute de tranzacționare.

Titlurile unui alt retailer britanic, Boohoo, au coborât cu 18% la deschidere, dar au recuperat o parte din pierderi după anunțarea unor vânzări record de Black Friday. Cel mai recent acțiunile Boohoo erau în coborâre cu 9,8%.

Acțiunile retailerului suedez H&M au scăzut cu 3,8%, ca urmare a declinului provocat de titlurile ASOS la nivelul pieței, în pofida unor vânzări conforme cu așteptările analiștilor. Titlurile Next și Marks & Spencer au coborât cu 3,7%, respectiv cu 2,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
asos