Acțiunile europene, în urcare în contextul speranțelor legate de încetinirea răspândirii coronavirusului. Cotațiile petrolului revin pe scădere. Spitalizarea premierului Johnson a pus presiune pe liră peste noapte

Acțiunile europene, în urcare în contextul speranțelor legate de încetinirea răspândirii coronavirusului. Cotațiile petrolului revin pe scădere. Spitalizarea premierului Johnson a pus presiune pe liră peste noapte
scris 6 apr 2020

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, pe fondul informațiilor privind încetinirea cazurilor de infecție cu noul coronavirus în mai multe state, inclusiv în Franța și Italia, semn că măsurile de carantină încep să își producă efectele scontate. Cotațiile petrolului au revenit pe scădere, după ce OPEC și Rusia au amânat o întălnire pe tema reducerii producției comune.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 2,3% în jurul orei 11:50, cu creșteri importante pe toate bursele majore: +3,37% pentru indicele DAX de la Frakfurt, +1,42% pentru FTSE 100 de la Londra, +2,85% pentru CAC 40 de la Paris, +2,79% pentru FTSE MIB de la Milano și +2,33% pentru IBEX 35 de la Madrid.

Rata de creștere a noilor cazuri de infecție cu noul coronavirus și a deceselor provocate de Covid-19 a încetinit în mai multe state europene în weekend, inclusiv în Franța, Italia și Spania.

EXCLUSIV Nevoia de bani bate COVID-19: români care pleacă în continuare la muncă în străinătate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nevoia de bani bate COVID-19: români care pleacă în continuare la muncă în străinătate

În SUA, contractele futures pe acțiunile listate la New York au urcat cu până la 4% în tranzacțiile overnight, după ce președintele Donald Trump și-a exprimat speranța că se întrevede o “nivelare” a crizei, scriu Reuters și MarketWatch. În același timp, însă, Trump a avertizat că urmează o etapă “oribilă” a pandemiei pentru americani.

Spitalizarea premierului britanic Boris Johnson, diagnosticat cu Covid-19, a pus presiune pe lira sterlină peste noapte, care s-a depreciat în fața dolarului. Moneda britanică și-a revenit ulterior, iar la ora menționată era cotată la 1,2281 unități, în urcare cu 0,12% față de referință.

Cotațiile petrolului scad cu până la 3,3%, în contextul reaprinderii temerilor privind excedentul de ofertă, după ce membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Rusia au amânat o întâlnire programată pentru astăzi, la care ar fi urmat să fie discutate reduceri ale producției.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
actiuni europene
coronavirus
raspandire virus
scadere numar cazuri covid 19
cotatii petrol