Acțiunile GameStop se îndreaptă spre primul declin săptămânal de la debutul raliului Reddit

Acțiunile GameStop se îndreaptă spre primul declin săptămânal de la debutul raliului Reddit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 feb 2021

Acțiunile retailerului american de jocuri video GameStop se apreciază puternic vineri, după ce Robinhood a ridicat și ultimele restricții la cumpărare, însă se îndreaptă spre primul declin săptămânal de la declanșarea “ostilităților” între  investitorii individuali veniți de pe Reddit și alte platforme de socializare și fondurile speculative de pe Wall Street.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Brokerul online Robinhood a anunțat, joi seară, ca a ridicat toate restricțiile pe titlurile GameStop și ale altor companii vizate de poziții short semnificative și intrate în atenția micilor investitori de pe Reddit, la o săptămână după ce a decis să limiteze cumpărările de acțiuni pentru utilizatorii aplicației.

Acțiunile GameStop s-au apreciat cu peste 35% în debutul tranzacțiilor astăzi, avans care s-a corectat ulterior, pe fondul unei volatilități crescute.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

În jurul orei 19:10 (ora României), acțiunile companiei erau cotate la 64,65 dolari, cu aproximativ 21% peste referința de joi.

De la începutul săptămânii însă, acțiunile GameStop s-au depreciat cu 81%, după un câștig de 400% în săptămâna precedentă. Este primul declin săptămânal de la debutul așa-numitului raliu Reddit, în ianuarie.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În pofida declinului, acțiunile companiei sunt pe plus cu 224% în acest an. 

Fondurile speculative care pariază pe deprecierea acțiunilor GameStop au consemnat profituri agregate de 3,6 miliarde de dolari în această săptămână, potrivit unui raport al firmei de analiză date Ortex, citat de Reuters. În ianuarie, vânzările în lipsă pe titlurile retailerului de jocuri video au costat fondurile speculative 12,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
actiuni
vanzare in lipsa
short selling
short squeeze
reddit
mici investitori
fonduri speculative wall street
fonduri hedging
robinhood
restrictii cumparari actiuni