Acțiunile globale, pe cale să încheie luna cu cel mai mare câștig din noiembrie 2020

Acțiunile globale, pe cale să încheie luna cu cel mai mare câștig din noiembrie 2020

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iul 2022

Acțiunile globale se apreciză vineri, pe cale să bifeze cel mai mare câștig lunar începând cu noiembrie 2020, susținute de performanțe robuste pe bursele europene și americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele financiare peste așteptări raportate de marile corporații și speculațiile privind o înăsprire mai puțin agresivă a policii monetare în SUA au influențat pozitiv tranzacțiile în ultimele săptămâni, în pofida temerilor tot mai mari că economia mondială se îndreaptă spre recesiune.

Indicele acțiunilor globale, MSCI World Index, se aprecia cu 1,2% vineri după amiază, extinzând la aproape 6% avansul de la începutul lunii. Ar fi cel mai mare câștig procentual la nivelul unei luni începând cu noiembrie 2020.

Oferta de răscumpărare de la SIF Muntenia și transferuri de tip deal ajută la depășirea reperului de 100 milioane de lei pe segmentul acțiuni de la BVB. Tranzacții relevante și pe piața titlurilor de stat CITEȘTE ȘI Oferta de răscumpărare de la SIF Muntenia și transferuri de tip deal ajută la depășirea reperului de 100 milioane de lei pe segmentul acțiuni de la BVB. Tranzacții relevante și pe piața titlurilor de stat

Acțiunile europene au urcat cu circa 1%, după ce datele statistice au relevat o creștere peste estimări a economiei zonei euro în trimestrul al doilea.

Contractele futures pe acțiunile americane cosemnau aprecieri similare înaintea deschiderii sesiunii de tranzacționare.

Cu toate că datele de joi au arătat că economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, acțiunile de pe Wall Street au crescut, în contextul în care traderii estimează că Fed va majora mai lent dobânzile, potrivit Reuters.

Indicele S&P 500 a închis tranzacțiile de ieri la cel mai ridicat nivel din ultimele 7 săptămâni.

De la începutul lunii, S&P 500 s-a apreciat cu circa 7,6%, în timp ce referința paneuropeană Stoxx Europe 600 a consemnat un câștig de 7,3%.

Bursele asiatice au subperformat, trase în jos de acțiunile din tehnologie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni globale
burse europa
stoxx 600
wall street
cresteri burse