Acțiunile globale se apreciză vineri, pe cale să bifeze cel mai mare câștig lunar începând cu noiembrie 2020, susținute de performanțe robuste pe bursele europene și americane.
Rezultatele financiare peste așteptări raportate de marile corporații și speculațiile privind o înăsprire mai puțin agresivă a policii monetare în SUA au influențat pozitiv tranzacțiile în ultimele săptămâni, în pofida temerilor tot mai mari că economia mondială se îndreaptă spre recesiune.
Indicele acțiunilor globale, MSCI World Index, se aprecia cu 1,2% vineri după amiază, extinzând la aproape 6% avansul de la începutul lunii. Ar fi cel mai mare câștig procentual la nivelul unei luni începând cu noiembrie 2020.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Acțiunile europene au urcat cu circa 1%, după ce datele statistice au relevat o creștere peste estimări a economiei zonei euro în trimestrul al doilea.
Contractele futures pe acțiunile americane cosemnau aprecieri similare înaintea deschiderii sesiunii de tranzacționare.
Cu toate că datele de joi au arătat că economia SUA s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, acțiunile de pe Wall Street au crescut, în contextul în care traderii estimează că Fed va majora mai lent dobânzile, potrivit Reuters.
Indicele S&P 500 a închis tranzacțiile de ieri la cel mai ridicat nivel din ultimele 7 săptămâni.
De la începutul lunii, S&P 500 s-a apreciat cu circa 7,6%, în timp ce referința paneuropeană Stoxx Europe 600 a consemnat un câștig de 7,3%.
Bursele asiatice au subperformat, trase în jos de acțiunile din tehnologie.